Blogul meu

Blogul meu

marți, 15 aprilie 2014

Pepene murat


Pepene murat
    Ingrediente
1.      felii de pepene roz apa
2.      1 lingura de sare grunjoasa la un litru de apa
3.      2 linguri de otet la un litru de apa
4.      tulpini de marar proaspat
    Mod de preparare
    Pepenele murat este delicios. Atunci cand faceti acest sortiment de muraturi e indicat sa folositi pepeni cat mai mici.Se taie pepenele in bucati si se aseaza in borcan.
    Se amesteca apa cu sarea si otetul, pana s-a topit sarea.
    Se aseaza si tulpinile de marar in borcan si se toarna apa cu sare si otet.
    Se acopera cu o farfurie si se tine la soare 4-5 zile.
    Se poate consuma sau se poate pune la frigider in containere de plastic sau in borcane. Eu asa imi tin si castravetii peste iarna, primavara ii am tot crocanti.


Fasole scazuta




Fasole scazuta
Ingrediente:
1.      1-2 cepe de marime medie
2.      500 g kaiser
3.      1,5 l fasole boabe
4.      sare
5.      piper
6.      100 ml pasta de rosii
7.      1-2 foi de dafin
Mod de preparare:
1.Se pune putin ulei intr-o tigaie iar cand e incins punem kaiserul la prajit pana se rumeneste.Cand e aproape gata penem in tigaia si ceapa tocata marunt si se lasa totul la calit.
2.Peste toate ingredientele se adauga sare,piper,boia,foi de dafin(1-2),pasta de ardei,bulion sau pasta de rosii (100 ml).Se lasa putin sa se intrepatrunda.
3.Se adauga fasolea in cratita si se pune apa cat sa acopere fasolea.Se lasa la fiert pana e gata.