Blogul meu

Blogul meu

vineri, 10 ianuarie 2014

Salată de carto‑fi




Salată de carto‑fi
Ingrediente
    6 bucati cartofi noi
    5 linguri maioneza de casa
    2 linguri smântâna
    6 bucati ridichi
    1 lingura ceapa verde
    1 praf sare
Preparare
1. Cartofii se fierb întregi în apă cu sare, apoi se curaţă sau se lasă coaja, dupa preferinţe, si se taie felii sau cuburi.
2. Maioneza se amestecă cu smântâna, ridichiile feliate şi ceapa marunt tocată.
3. Se amestecă sosul cu ridichi alaturi de cartofii calzi si se potriveşte gustul de sare.
4. Se consumă imediat sau se da la rece 30 de minute.

Salata de boeuf fara carne

Salata de boeuf fara carne
Ingrediente
1.      700 g cartofi
2.      300 g castraveciori murati in otet
3.      500 g mazare boabe
4.      3 gogosari murati
5.      3 morcovi mari
6.      500 ml maioneza
7.      sare
Mod de preparare
Cartofii se fierb, dar sa nu se patrunda de tot, ci sa ramana un pic cleiosi (ca pentru salata); dupã aceea se curata si se lasa sa se raceasca. Mazarea, daca e din cutie, o fierbeti 5 minute: daca e congelata, se fierbe pana se-nmoaie. Morcovii curatati bine se fierb maxim 30 minute, ca sa fie mai tari. Legumele se fierb separat, pentru a-si pastra gustul.
Castravetii si 2 gogosari se taie maruntel.Apoi se face maioneza. Pe masura ce legumele au fiert si s-au racit, se toaca si ele marunt.
Intr-un castron se amesteca bine salata cu trei sferturi din maioneza. Se pune salata pe un platou, se rotunjeste, se unge cu maioneza ramasa.  Gogosarul ramas si maslinele se taie feliute si vor orna salata
Articole sau retete culinare asemanatoare: