Tocanita de pui cu
cartofi
Ingrediente
1.
Pentru 8 portii:
2.
1 pui mare intreg
3.
200gr ceapa
4.
150 gr morcov
5.
6 cartofi mari
6.
200 grame ardei
gras colorat
7.
150 gr rosii
8.
50 gr pasta rosii
9.
150 ml vin alb
sec
10. 50 ml ulei
11. 1lingura de faina
12. 15 gr sare
13. 3 gr piper
14. 2 gr cimbru
15. 1 leg patrunjel
16. 1 leg marar
Mod de preparare
Usor de realizat , acest
preparat plin de aroma si culoare, te poate scoate din incurcatura cand familia
este infometata si de prea mult timp nu dispui!
Se trece puiul prin flacara,
se spala bine cu apa rece, se portioneaza in bucati potrivite ca marime .
Ceapa se curata, se spala,si
se taie marunt
Ardeiul se spala, se curata
de seminte si se taie julien.
Morcovul se curata, se spala
si se rade pe razuitoarea mare.
Cartofii se curata de coaja
si se taie in cuburi mai mari.
Apoi, intr-o cratita de
teflon in care s-a incins uleiul, se prajesc bucatile de pui pe ambele parti,
pana se rumenesc, se aduga legumele : ceapa, morcovul, ardeiul si coditele
tocate de la marar si patrunjel, se adauga putina apa calda si se inabusa circa
10 minute.
Intre timp oparim rosiile in
apa clocotita cu sare, le decojim, le taiem felii si apoi le adugam impreuna cu
pasta de rosii si cartofii in cratita .Se toarna vinul si se mai fierbe cam 15
minute.
Se bate faina cu putina apa
rece si se adauga peste tocanita amestecand continuu( sa nu se formeze
cocoloase).
Sa aveti pofta !