Blogul meu

Blogul meu

marți, 14 ianuarie 2014

Omleta cu ceapa


Omleta cu ceapa
Ingrediente:
1.      4 albusuri
2.      1-2 cepe verzi, tocate marunt
3.      1 cartof
4.      ½ lingura de ulei de masline
5.      patrunjel tocat fin
6.      sare
7.      piper negru
Preparare:
Fierbeti cartoful, lasati-l sa se raceasca si taiati-l cubulete. Inabusiti cepele tocate fin in ulei de masline timp de 2-3 minute, intr-o tigaie fierbinte cu invelis antiadeziv. Adaugati cartoful tocat si prajiti. Dupa ce puneti sare si piper, turnati albusurile. Cand amestecul incepe sa se albeasca, transferati omleta pe un platou si garnisiti-o cu patrunjel.
Serviti fierbinte.
Sfaturi practice
Puteti adauga o jumatate de lingura de pasta de tomate in timp ce prajiti cepel

Dovleac umplut

Dovleac umplut
Ingrediente:
1.      3,5 kg de dovleac
2.      2 linguri de vanilie
3.      2 bete de scortisoara
4.      200 g de caise uscate, smochine
5.      uscate, fara samburi si tocate
6.      100 g de alune de padure,
7.      migdale, struguri mici fara
8.      seminte, fistic, nuci taiate in
9.      bucati mari
10.  1 rodie
11.  375 g de zahar tos
Preparare:
Dupa ce spalati dovleacul, faceti-i un capac in zona coditei. Scoateti semintele din interior si curatati bine. Amestecati toate ingredientele, inclusiv zaharul, umpleti dovleacul prin deschizatura, reasezati capacul si infasurati bine in folie de aluminiu. Asezati-l intr-o tava plina cu apa. Coaceti in cuptorul Beko timp de aproape 4-5 ore la 160°C, pe functia de incalzire simultana a partii superioare si partii inferioare. Pe masura ce se evapora, completati apa din tava. Dupa 5 ore, transferati dovleacul pe un platou mare. Il puteti servi taiat felii, ca un pepene, si presarat cu bucati de rodie.