Blogul meu

Blogul meu

duminică, 4 mai 2014

Bors de perisoare

Bors de perisoare
Ingrediente
Bors de perisoare (6 portii)
Perisoare
1.      600 gr carne tocata amestec
2.      100 gr orez cu bob lung
3.      1 lingurita       sare
4.      2          oua
Compozitie
1.      2 morcovi
2.      pastarnac
3.      1/2 telina
4.      2 cepe
5.      2 ardei rosii
6.      1 cana             bulion sau 2 - 3 rosii
7.      250 ml zeama de varza sau bors
8.      1 legatura patrunjel
9.      1 legatura leustean
10.  dupa gust sare
Mod de preparare Bors de perisoare
    Legumele se spala, se toaca marunt sau se dau pe razatoare si se pun la fiert pentru 15 minute.
    Cat timp fierb legumele, se pregatesc perisoarele.
    Se spala si se usuca orezul.
    Carnea se amesteca bine si se framanta cu ouale, sarea si orezul.
    Perisoarele se formeaza cu mainile umede. Se adauga una cate una, in supa, pe toata suprafata oalei.
    Se fierb 15-20 minute, pana cand perisoarele ies la suprafata. Se ia spuma formata, din cand in cand.
    Se pune bulionul si apoi zeama de varza sau borsul, se mai da putin in clocot, dupa care se presara patrunjelul sau leusteanul si sare, daca mai este nevoie.

Banane chinezesti prajite

Banane chinezesti prajite
Ingrediente
Banane chinezesti prajite(6 portii)
1.      6 banane nu foarte coapte, destul de tari
2.      150 gr faina de orez (sau faina de grau)
3.      75 gr    amidon de porumb sau cartof
4.      100 gr nuca de cocos rasa
5.      100 gr zahar
6.      125 ml             apa
7.      1 lingura         seminte de susan
8.      1 lingurita       bicarbonat de sodiu
9.      1/2 lingurita   sare
10.  pentru prajit ulei
Mod de preparare Banane chinezesti prajite
    Intr-un castron mai mare, se amesteca toate ingredientele uscate: faina, amidonul, nuca de cocos, zaharul, semintele de susan, bicarbonatul de sodiu si sarea.
    Se toarna apa peste toate si se amesteca bine.
    Se adauga semintele de susan si se pune uleiul la incins.
    Se decojesc bananele, se taie in doua pe lung, apoi pe jumatate.
    Se trece fiecare banana prin compozitia formata mai sus si se pune la prajit in uleiul incins.
    Se scot pe hartie absorbanta si se lasa la scurs.
    Se servesc caldute alaturi de inghetata.