Bors de perisoare
Ingrediente
Bors de perisoare (6 portii)
Perisoare
1.
600 gr carne tocata amestec
2.
100 gr orez cu bob lung
3.
1
lingurita sare
4.
2 oua
Compozitie
1.
2 morcovi
2.
pastarnac
3.
1/2 telina
4.
2 cepe
5.
2 ardei
rosii
6.
1 cana bulion sau 2 - 3 rosii
7.
250 ml zeama
de varza sau bors
8.
1
legatura patrunjel
9.
1
legatura leustean
10.
dupa gust
sare
Mod de preparare Bors de
perisoare
Legumele se spala, se toaca marunt sau se
dau pe razatoare si se pun la fiert pentru 15 minute.
Cat timp fierb legumele, se pregatesc
perisoarele.
Se
spala si se usuca orezul.
Carnea se amesteca bine si se framanta cu
ouale, sarea si orezul.
Perisoarele se formeaza cu mainile umede.
Se adauga una cate una, in supa, pe toata suprafata oalei.
Se fierb 15-20 minute, pana cand
perisoarele ies la suprafata. Se ia spuma formata, din cand in cand.
Se pune bulionul si apoi zeama de varza sau
borsul, se mai da putin in clocot, dupa care se presara patrunjelul sau
leusteanul si sare, daca mai este nevoie.