Blogul meu

Blogul meu

duminică, 6 aprilie 2014

Salata verde

Salata verde
Ingrediente:
1.     2 salate,
2.     3 lingurite untdelemn,
3.     jumatate lingura zeama de lamaie (sau 3 lingurite otet),
4.     marar tocat marunt,
5.     3 fire ceapa verde,
6.     4 ridichi de luna,
7.     sare, dupa gust.
Mod de preparare:
Salata se spala bine, se desfac frunzele, se rup bucati de 3-4 cm, se spala si se taie ceapa verde in rondele, se pun sare, otet sau zeama de lamaiej ridichile tocate in felii rotunde, subtiri, untdelemnul sj mararul tocat marunt. Se serveste imediat.

Salata de sfecla rosie I

Salata de sfecla rosie I
Ingrediente:
1.     2 sfecle mijlocii,
2.     1-2 lingurite untdelemn,
3.     1 varf de cutit zahar,
4.     sare,
5.     zeama de lamaie,
6.     otet,
7.     dupa gust,
8.     1 varf de cutit chimen macinat.
Mod de preparare:
Sfecla se spala bine si se pune la fiert in apa clocotita, cu sare, dupa gust. Dupa ce a fiert se curata de coaja si se da pe razatoarea mare. Se adauga zeama de lamaie (sau otet), zahar, sare, untdelemn si chimen.