Blogul meu

Blogul meu

duminică, 8 iunie 2014

Tochitura de porc

Tochitura de porc
Ingrediente:
Cantitatile date sunt pentru 6 portii
1.      500 g carne de porc,
2.      200 g ficat,
3.      3-4 cepe,
4.      1 lingura de untura,
5.      sare.
Mod de preparare:
Pentru tochitura de porc, se taie carnea in cuburi mici. Se frige inabusit in untura, impreuna cu ceapa taiata pestisori. Din cand in cand se pune putina apa si se amesteca sa nu se prinda de fundul cratitei. Sosul trebuie sa scada, carnea sa fie rumena, dar frageda. Tochitura de porc se sareaza si se poate servi cu mamaliga. Pofta buna!

Mamaliguta cu pipote la cuptor

Mamaliguta cu pipote la cuptor
Ingrediente:
1.      1 caserola ficat de porc
2.      1 caserola pipote si inimi de pui
3.      1 legatura ceapa verde
4.      marar
5.      patrunjel
6.      1 morcov
7.      sare
8.      piper
9.      mamaliguta
10.  cascaval
11.  2 ou
Mod de preparare:
Se spala bine ficatul, pipotele, inimile si le punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert le scurgem de apa si le taiem marunt. Intr-o tigaie calim putin ceapa si morcovul taiat cubulete, adaugam ficatul si pipotele, mararul si lasam sa se caleasca putin impreuna, dupa care oprim focul si adaugam patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust. Intr-o tava termorezistenta o ungem cu ulei, adaugam un strat de mamaliguta, umplutura si deasupra mamaliguta. Am adaugat felii de cascaval si felii de ou fiert inainte. Dam la cuptor pana se rumeneste putin cascavalul