Blogul meu

Blogul meu

sâmbătă, 31 mai 2014

CIORBA DE FASOLE BOABE

CIORBA DE FASOLE BOABE
1.      150-200 fasole boabe,
2.      morcov, patrunjel,
3.      ceapa medie,
4.      un ardei gras,
5.      2 rosii,
6.      150 g sfecla rosie,
7.      bors, (zeama decastraveti,
8.      suc de rosii sau otet,
9.      zeama sau sare de lamiie),
10.  leustean,
11.  telina,
12.  sare.
Fasolea inmuiata in apa rece, a doua zi se limpezeste cu apa rece si se pune la fiert tot in apa rece. Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc, 2 minute, in 50 ml untdelemn si se adauga in oala cu fasole. Cind fasolea este fiarta, se pun ardeiul taiat in felii subtiri, rosiile taiate in felii de 2 cm, sfecla rasa prin razatoarea cu gauri mari si se fierb inca 30 minute, potrivindu-se apoi gustul cu sare si completind cu apa, daca ciorba este prea deasa. Se acreste dupa gust si se aromeaza cu frunze de leustean si telina taiate marunt.Ciorba va avea culoarea roz. Se poate consuma si rece. Si in acest caz, fasolea se poate fierbe in oala subpresiune, impreuna cu zarzavatul calit. Dupa ce s-a desertat in oala obisnuita, cind da in clocot, se adauga celelalte ingrediente.


CIORBA DE BUCATELE

CIORBA DE BUCATELE
1.      300-400 g carne,
2.      un morcov,
3.      un patrunjel,
4.      200 g telina,
5.      ceapa,
6.      2 cartofi,
7.      200 g conopida,
8.      sare de lamiie,
9.      ungalbenus,
10.  100 ml smintina,
11.  ulei,
12.  sare,
Carnea taiata in bucatele se pune la fiert in 2 l apa, impreuna cu o lingurita rasa de sare, lasindu-se sa fiarba cca 1 ora. Zarzavatul si ceapa rasa se calesc 2 min in 2-3 linguri de ulei, apoi se adauga in supa. Cind toate sint fierte se pun cartofi taiati in cubulete si conopida desfacuta in bucatele si se fierb in continuare 15-20 min, ca sa se moaie toate. Up