Blogul meu

Blogul meu

luni, 28 iulie 2014

Somon cu broccoli

Somon cu broccoli
O reteta rapida, o reteta usoara, o reteta dietetica si  foarte sanatoasa. E drept nu-i o reteta tocmai ieftina, somonul este un peste destul de scump, dar e atat de gustoasa si plina de nutrienti incat merita sacrificiul.
O reteta ce se prepara in maxim 15 minute,  foarte simpla dar foarte gustoasa si satioasa.
Gustul deosebit e dat in special de condimentele Kotanyi, condimente ce se gaesc pe piata intr-o gama extrem de variata, pentru toate gusturile si toate buzunarele.
Ingrediente:
1.      1 file somon cca 300 gr
2.      250 gr broccoli
3.      piper cu lamaie
4.      condimente Kotanyi Exotic
5.      condimente Kotanyi pentru legume
Mod de preparare:
Intr-o craticioara punem apa la fiert impreuna cu o lingura de condimente Kotanyi Exotic. condimentul contine sare de mare aromata, chilli, chimen negru, ghimbir, etc Puteti  adauga orice condimente doriti dupa propriul gust.
Cand apa clocoteste introduceti usor fileul de somon in apa si il lasati maxim 10 minute.
Il scoatem si il lasam deoparte.
Odata cu pestele punem si broccoli la fiert. Punem apa intr-o craticioara si sare de mare. Adaugam buchetelele de broccoli si le lasam sa fiarba cca 5 minute.  Broccoli trebuie sa ramana verde si crocant. Cand e gata il scoatem pe un platou cu ajutorul unei supiere.
Punem pestele pe farfurie si  il condimentam cu piper cu lamaie  si optional pentru un plus de gust si pentru culoare adaugam condiment Kotanyi Exotic. Presaram peste broccoli condiment pentru legume si il asezam in jurul pestelui.

Ciulama de gaina

Ciulama de gaina
Ciulama de gaina - Ciulama se poate prepara din legume, ciuperci, carne de pui, chiar si de gaina. Ciulamaua de gaina va fi si mai delicioasa, daca in loc de paine, veti prepara o mamaliguta stropita cu unt. Cu acest preparat sigur vei avea succes!
Ingrediente:
1.      faina1 lingurita
2.      unt1 lingura
3.      gaina1 bucata
4.      lamaie4 felii
Preparare:
Se fierbe carnea de gaina curatita si spalata, cu o ceapa, morcov, patrunjel si sare. Se taie bucati si se pune in sosul alb de ciulama;
Ciulamaua se pregateste astfel: se incinge grasimea sau untul intr-o cratita, se amesteca cu faina, apoi se stinge cu zeama de carne si lapte pina se obtine un sos alb de consistenta unei smintini groase;
Se adauga sare, piper si se amesteca bine ca sa nu aiba cocolosi. Se pun bucatile de carne fierte si se tine cratita intr-un vas cu apa clocotita pina se serveste;
La fel se prepara ciulamaua de pui. Se poate adauga la sos doua linguri de smantana si zeama de la 1/2 de lamaie.