Blogul meu

Blogul meu

sâmbătă, 12 aprilie 2014

Ficatei cu masline si ciuperci





    Ficatei cu masline si ciuperci
    Ingrediente
1.      Ingrediente:500 g ficatei pui
2.      200 g masline
3.      200 ciuperci (conserva)
4.      200 g rosii in bulion( conserva)
5.      100 ml ulei
6.      2 fire ceapa verde
7.      1/2 ardei iute
8.      2 linguri de vin alb
9.      cimbru
10.  boia iute
11.  rozmarin macinat
12.  piper & usturoi
    Mod de preparare
    Mod de preparare:
    Ficateii se spala si se curata cu atentie,in cazul in care gasim fiere si se scurg bine de apa.
    Ciupercile se scot din borcanel si se scurg,ceapa si ardeiul iute se taie marunt. Din conserva de rosii se scot doar rosiile si se taie felii.
    Se calesc ficateii si ceapa impreuna, cateva minute pana ficatul isi schimba usor culoarea. Adaugam ciupercile, maslinele si ardeiul iute. Stingem cu cele 2 linguri de vin si adaugam un praf de rozmarin, iar cimbru,boia,piper & usturoi dupa gust si pofta ( aprox 1/2 lingurita din fiecare) . Dupa 10 minute adaugam rosiile taiate si lasam pe foc alte 10 minute.

Papricas cu ciuperci

Papricas cu ciuperci
    Ingrediente
1.      500 g carne de pui sau porc,
2.      500 g ciuperci proaspete Champignion,
3.      150 ml smantana,
4.      un paharel vin alb sec,
5.      ceapa,
6.      4 catei de usturoi,
7.      3 linguri de ulei,
8.      2 linguri faina,
9.      patrunjel verde,
10.  cimbru,
11.  sare,
12.  piper,
13.  nucsoara
    Mod de preparare
    Se taie carnea spalata si zvantata in cubulete apoi se prajeste in uleiul incins. Cand incepe sa se rumeneasca usor se adauga si ceapa taiata fin si ciupercile feliate. Se lasa sa se caleasca bine apoi se adauga smantana in care am amestecat bine faina.
    Se toarna si paharelul de vin alb sec. Se lasa sa clocoteasca cca 10 minute apoi se sareaza si condimenteaza dupa plac, apoi se opreste focul si se presara verdeata tocata fin deasupra.
    Pofta buna!