O supa delicioasa
cu galuste pufoase din gris.
Ingrediente
1.
1/2
gaina,
2.
2
morcovi,
3.
1 ceapa,
4.
1 ardei,
5.
1 telina
potrivita,
6.
sare,
7.
1
legatura de patrunjel.
Galuste de gris:
1.
2 oua,
2.
20 ml
ulei,
3.
sare,
4.
100 gr
gris.
Preparare galuste
1.
Intr-un bol se
adauga ouale, uleiul, sare si omogenizam. Se adauga grisul treptat si
amestecam. Aceasta compozitie se pregateste cu minim 10 min inainte de a forma
galustele pentru supa.
2.
Preparare supa
3.
Carnea de gaina se
opareste apoi se pune la fiert intr-o oala cu cca 2 l apa.
4.
Dupa ce a dat in
primul clocot supa se spumeaza bine,
astfel incat sa ramana limpede.
5.
Dupa spumare se adauga legumele spalate si intregi si se
lasa sa fiarba la foc mic.
6.
Cand legumele si carnea au fiert se scot intr-un bol.
7.
In supa fierbinte se
adauga galustele (se ia compozitie cu lingura trecuta prin supa fierfinte si se
pune in supa ) si se lasa sa fiarba cca 10-12 min la foc mic.
8.
Se adauga sare dupa
gust si patrunjel proaspat tocat marunt .
9. Se serveste calda.