Blogul meu

Blogul meu

marți, 10 decembrie 2013

O supa delicioasa cu galuste pufoase din gris.

O supa delicioasa cu galuste pufoase din gris.
Ingrediente
1.      1/2 gaina,
2.      2 morcovi,
3.      1 ceapa,
4.      1 ardei,
5.      1 telina potrivita,
6.      sare,
7.      1 legatura de patrunjel.
Galuste de gris:
1.      2 oua,
2.      20 ml ulei,
3.      sare,
4.      100 gr gris.
Preparare galuste
1.      Intr-un bol se adauga ouale, uleiul, sare si omogenizam. Se adauga grisul treptat si amestecam. Aceasta compozitie se pregateste cu minim 10 min inainte de a forma galustele pentru supa.
2.      Preparare supa
3.      Carnea de gaina se opareste apoi se pune la fiert intr-o oala cu cca 2 l apa.
4.      Dupa ce a dat in primul clocot  supa se spumeaza bine, astfel incat sa ramana limpede.
5.      Dupa spumare  se adauga legumele spalate si intregi si se lasa sa fiarba la foc mic.
6.      Cand legumele  si carnea au fiert se scot intr-un bol.
7.      In supa fierbinte se adauga galustele (se ia compozitie cu lingura trecuta prin supa fierfinte si se pune in supa ) si se lasa sa fiarba cca 10-12 min la foc mic.
8.      Se adauga sare dupa gust si patrunjel proaspat tocat marunt .
9.      Se serveste calda.     


Peste in sos de rosii

Peste in sos de rosii

Ingrediente
1.      4 buc file peste,
2.      pulpa de rosii  (6 rosii),
3.      50 ml ulei,
4.      3  catei usturoi,
5.      1 ceapa,
6.      piper si sare, dupa gust,
7.      1 foaie de dafin.
Mod de preparare
1.      Intr-o cratita se caleste ceapa , taiata marunt.
2.      Dupa cateva minute se adauga pulpa de rosii si se lasa sa fiarba la foc mic cca 10 min. Fiecare file de peste se taie in 3 bucati .
3.      Pestele se introduce in sos, se adauga foaia de dafin, sare si piper dupa gust.  Se lasa sa fiarba la foc mic , acoperit,  pentru max 10 min.
4.      Inainte de a lua de pe foc cratita  se adauga usturoiul zdrobit. Se stinge focul si se acopera cratita, max 5 min (pentru aromare).
5.      Se serveste cu lamaie.