Dovlecei murati
Ingrediente
1.
1 kg dovlecei
2.
2 linguri sare
grunjoasa
3.
550 ml apa
4.
boabe de mustar
5.
boabe de piper
6.
3-4 frunze de
visin
7.
marar
8.
1 hrean, curatat
si taiat pe lung
9.
1 morcov, curatat
si taiat pe lung
10. 2 frunze de dafin
11. frunze de telina
12. 1 ardei iute
13. cimbru
Retete din aceeasi categorie
Mod de preparare
Spalati si decojiti
dovlecelul, apoi taiati-l pe lung.
Puneti in borcanul
sterilizat frunzele de telina, cimbrul, o frunza de dafin, doua frunze de
visin, mararul, 2-3 bucati de hrean si de morcov. Puneti apoi dovlecelul si
ardeiul iute.
Dovlecei marinati
Pe deasupra, asezati restul
de frunze de visin, dafin, hrean si morcov.
Puneti apa la fiert cu boabe
de mustar, piper si sare. Dupa ce a dat un clocot, turnati jumatate din apa
peste dovlecel si lasati cam 20 de minute. Turnati apoi restul de apa, sigilati
borcanul, lasati sa se raceasca apoi depozitati dovleceii murati intr-un loc
intunecat si racoros.