Blogul meu

Blogul meu

luni, 18 august 2014

Dovlecei murati

Dovlecei murati
Ingrediente
1.      1 kg dovlecei
2.      2 linguri sare grunjoasa
3.      550 ml apa
4.      boabe de mustar
5.      boabe de piper
6.      3-4 frunze de visin
7.      marar
8.      1 hrean, curatat si taiat pe lung
9.      1 morcov, curatat si taiat pe lung
10.  2 frunze de dafin
11.  frunze de telina
12.  1 ardei iute
13.  cimbru
Retete din aceeasi categorie
Mod de preparare
Spalati si decojiti dovlecelul, apoi taiati-l pe lung.
Puneti in borcanul sterilizat frunzele de telina, cimbrul, o frunza de dafin, doua frunze de visin, mararul, 2-3 bucati de hrean si de morcov. Puneti apoi dovlecelul si ardeiul iute.
Dovlecei marinati
Pe deasupra, asezati restul de frunze de visin, dafin, hrean si morcov.
Puneti apa la fiert cu boabe de mustar, piper si sare. Dupa ce a dat un clocot, turnati jumatate din apa peste dovlecel si lasati cam 20 de minute. Turnati apoi restul de apa, sigilati borcanul, lasati sa se raceasca apoi depozitati dovleceii murati intr-un loc intunecat si racoros.

Muraturi asortate la borcan

Muraturi asortate la borcan
Ingrediente
1.      15 kg gogonele
2.      4 buc mari conopida
3.      2 buc telina radacina
4.      2 buc sfecla rosie
5.      5 kg castraveti
6.      1 kg ciuperci champignon
7.      4 buc ceapa - alba sau rosie
8.      5 buc morcovi
9.      2 buc dovlecei
10.  1 litru otet din vin, sare,
11.  1 pg. boabe mustar,
12.  20 foi de dafin,
13.  usturoi,
14.  frunze de telina,
15.  marar uscat,
16.  hrean
Mod de preparare
Se spala toate legumele. Morcovii, sfecla rosie, ceapa si telina radacina se curata de coaja.
Se folosesc de preferinta borcane de 5 litri.Se taie rondele morcovii, se taie solzi ceapa, se taie rondele sfecla, se taie in jumatate ciupercile, se taie rondele telina , se rupe buchetele mici conopida, se taie rondele dovleceii.
Se pune pe fundul borcanului un fir de telina frunze.Se pun in borcane legumele, de preferinta in mijlocul borcanului se aseaza gogonelele si castravetii, iar pe margine se aseaza rondelele de morcovi, telina, dovlecei si sfecla, bucatele de ceapa si conopida si jumatatile de ciuperci.
Cateii de usturoi se taie in jumatate si se pun cate 5-6 jumatati la borcan, impreuna cu betigase de hrean.Deasupra se pune un manunchi mic de marar uscat.
Dupa ce s-au umplut borcanele, se pun 20 litri apa intr-o oala la fiert. Se adauga 1 litru otet din vin, boabele de mustar, foile de dafin si se lasa pana clocoteste.
Se ia oala de pe foc, se lasa putin la racit, apoi se pune amestecul cu polonicul in borcane si se lasa 24 de ore descoperite. A doua zi se completeaza amestecul , se inchid borcanele si se pun in camara.
Pofta buna !!!