Ghebe cu usturoi
si mamaliga pe grill
Ingrediente:
1.
500 gr
ghebe
2.
3 catei
usturoi
3.
3-4
linguri ulei
4.
3-4 fire
patrunjel
5.
malai
pentru mamaliga
6.
1
crenguta rozmarin
7.
un praf
ghimbir
8.
sare,
piper
Mod de preparare
Incingem uleiul si adaugam
ghebele. Eu le-am pus direct din congelator si si-au lasat zeama, daca folositi
ghebe proaspete adaugati 50ml vin sau apa. Le lasam la foc iute pana scade
lichidul si devin usor rumene.
Adaugam usturoiul pisat si
il mai lasam pe foc doar cat sa isi elibereze aromele.
Preparam o mamaliga mai
vartoasa si o taiem felii. In apa in care fierbem mamaliga adaugam o crenguta
de rozmarin sare, piper si un praf de ghimbir. Crenguta o vom scoate inainte sa
punem malaiul.
Punem feliile sa se
rumeneasca pe ambele parti pe grill-ul incins si uns cu o lingura de ulei.
Tocam marunt patrunjelul si
il presaram peste ciuperci. Servim cu mamaliga fripta pe grill.