Musaca de legume
Ingrediente:
1.
1 vânătă,
2.
2 cepe,
3.
3-4
roșii,
4.
1
dovlecel,
5.
căpățînă
de usturoi,
6.
pătrunjel,
7.
ulei,
8.
sare și
piper
Mod de preparare:
Spălați vânăta, tăiați-o în
felii potrivite, adăugați un praf de sare și lăsați să se scurgă. Tăiați ceapa,
roșiile și dovlecelul rondele. Într-un vas uns cu ulei, așezați în straturi
feliile de dovlecel, vînăta, roșiile și ceapa. Printre straturi puneți rondele
de usturoi și verdeață tocată fin. Stropiți legumele cu puțin ulei și apă.
Acoperiți cu folie de aluminiu și lăsați la cuptor, la foc moderat, 40 - 45
minute. Cu 10 minute înainte de a opri focul, îndepărtați folia de aluminiu.