Blogul meu

Blogul meu

joi, 21 noiembrie 2013

Fidea cu lapte



Fidea cu lapte
Ingrediente
1.      1 l lapte dulce (de preferat fiert/pasteurizat)
2.      3 rondele de fidea baneasa
3.      2 linguri de zahar
4.      1 zahar vanilinat
5.      1 lingurita coaja de lamaie
6.      1 ligurita scortisoara
Mod de preparare
    Intr-o oala se pune aproximativ 800 ml de lapte la fiert cu zaharul vanilinat si cele doua linguri de zahar.
    Dupa ce incepea sa fiarba adaugati fideaua zdrobita putin in mana.
    Adaugati si coaja de lamaie si mai tineti pe foc vreo 5 minute, timp in care amestecati usor cu o lingura de lemn sa nu se prinda.
    Trageti de pe foc, puneti capacul la oala si lasati asa vreo 10-15 minute.
    Cand serviti daca mai este nevoie

Salata de rosii cu mozzarella

Salata de rosii cu mozzarella
In sezonul cald, salatele sunt mancarurile pe care le preparam imediat. Una dintre cele mai rapide si usoare salate este si cea cu rosii si mozzarella . Alaturi de frunze proaspete de busuioc, aceasta salata este una dintre micile placeri ale verii.
Ingrediente
1.      1, 5 kilograme rosii taiate felii
2.      200 grame mozzarella
3.      frunze de busuioc
4.      ulei de masline
5.      sare
6.      piper.
Cum se prepara salata de rosii cu mozzarella
Intr-un bol amesteca uleiul de masline cu sarea, piperul si frunzele de busuioc. In alt bol, taie mozzarella in cuburi si adauga felile de rosii. Amesteca bine. Toarna si dressingul. Amesteca bine
Cum se serveste salata de rosii cu mozzarella
Salata de rosii cu mozzarella se serveste alaturi de preparate din carne la gratar, sau simpla, cu foccacia.