Blogul meu

Blogul meu

luni, 21 octombrie 2013

Varza dulce cu carnati afumati

Varza dulce cu carnati afumati
Retete romanesti retete traditionale
Ingrediente
1.      1 varza dulce 1 kg
2.      250 gr  carnati afumati
3.      1 ceapa 
4.      1 ardei gras rosu
5.      2 linguri pasta de tomate
6.      1 lingurita boia de ardei dulce
7.      3 foi de dafin
8.      50-60 ml ulei
9.      sare si piper dupa gust
10.  ardei iute pentru servit
Mod de preparare
Varza dulce se toaca potrivit , se presara cu putina sare si se framanta putin cu mainile, ca sa se inmoaie.
Intr-o cratita , de preferat ceaun se pune ceapa la calit in ulei incins, se adauga carnatii taiati bucatele si se lasa cateva minute, astfel incat sa fie putin prajiti ( mancarea are un gust mai bun ).
Se adauga ardeiul taiat cubulete, varza ,  pasta de tomate si 250 ml apa fierbinte si se lasa la fiert , la foc mic (cca 25 min).
Cand varza s-a fiert se adauga sare si piper dupa gust, foile de dafin, boia de ardei dulce si mai lasam pe foc cca 5 min.
Se serveste cu mamaliguta si ardei iute.
Pofta Buna!

Ostropel de pui cu tomate si usturoi

Ostropel de pui cu tomate si usturoi

    Ingrediente
1.     4 copanele de pui
2.     1 pahar de vin
3.     2 cepe
4.     1 ardei rosu
5.     3 linguri pasta de tomate
6.     4 catei usturoi sare piper cimbru foaie de dafin busuioc
                        Mod de preparare
1.      Pentru ostropel de pui cu tomate si usturoi spalam carnea si o condimentam dupa care prajim pulpele      in putin ulei pana se schimba culoarea,adaugam vinul si lasam sa fiarba cca 5 min
2.      Scoatem pulpele pe o farfurie,
3.      In vin adaugam ceapa,ardeiul curatate si tocate,
4.      Dupa ce s-au inmuiat adaugam pasta de tomate,cimbru,busuioc,foaia de dafin
5.      Adaugam pulpele si lasam sa fiarba
6.      Adaugam ustuoiul taiat,condimentam dupa gust cu sare si piper si mai lasam sa fiarba cca 5 min si    oprim focul,