Borş moldovenesc
cu ciuperci
Ingrediente
1.
300 g ciuperci
2.
500 g varză
3.
1 ardei
4.
1 gogoşar
5.
1 ceapă roşie
6.
3-4 cartofi
7.
100 g roşii
prunişoare
8.
2 morcovi
9.
2 legaturi mărar
10. 1 cana orez
11. 2 linguri ulei
12. sare
13. piper
14. borş
Preparare
1. Se curăţă varza şi se
taie fideluţă, apoi se freacă cu un praf de sare şi se lasă separat într-un
bol, acoperit cu folie.
2. Ardeiul, gogoşarul şi
ceapa se curăţă şi se taie fâşii subţiri, apoi se călesc în uleiul de măsline.
Se adaugă cartofii, roşiile tăiate cubuleţe, morcovii rondele, orezul ales şi
spălat şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.
3. Separat, se curăţă
ciupercile de pieliţe, se taie felii subţiri şi se pun să fiarbă cu toate
legumele. Spre sfârşit, se adaugă varza şi se mai lasă să clocotească puţin.
4. După ce au fiert toate
legumele, se drege ciorba cu borş, cu sare şi piper, şi se serveşte ornată cu
mărar verde din abundenţă.
Categoria: Bors, ciorbe si
supe, Carte de bucate, Legume, Mancaruri cu ciuperci, Mancaruri cu legume,
Retete, Retete din Moldova