Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 13 august 2014

Clatite manastiresti

Clatite manastiresti
            Ingrediente
1.      faina;
2.      500 ml de apa minerala;
3.      2-3 linguri de ulei;
4.      esenta dupa preferinta;
5.      sare;
6.      miez de nuca;
7.      miere.
Mod de Preparare Clatite manastiresti
    se amesteca faina, apa, esenta si sarea, iar separat mierea cu miezul de nuca macinat;
    se prajesc clatitele in tigaia unsa cu ulei;
    se umplu cu miere si nuca si se ruleaza.


Borş moldovenesc cu ciuperci

Borş moldovenesc cu ciuperci
Ingrediente
1.      300 g ciuperci
2.      500 g varză
3.      1 ardei
4.      1 gogoşar
5.      1 ceapă roşie
6.      3-4 cartofi
7.      100 g roşii prunişoare
8.      2 morcovi
9.      2 legaturi mărar
10.  1 cana orez
11.  2 linguri ulei
12.  sare
13.  piper
14.  borş
Preparare
1. Se curăţă varza şi se taie fideluţă, apoi se freacă cu un praf de sare şi se lasă separat într-un bol, acoperit cu folie.
2. Ardeiul, gogoşarul şi ceapa se curăţă şi se taie fâşii subţiri, apoi se călesc în uleiul de măsline. Se adaugă cartofii, roşiile tăiate cubuleţe, morcovii rondele, orezul ales şi spălat şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.
3. Separat, se curăţă ciupercile de pieliţe, se taie felii subţiri şi se pun să fiarbă cu toate legumele. Spre sfârşit, se adaugă varza şi se mai lasă să clocotească puţin.
4. După ce au fiert toate legumele, se drege ciorba cu borş, cu sare şi piper, şi se serveşte ornată cu mărar verde din abundenţă.
Categoria: Bors, ciorbe si supe, Carte de bucate, Legume, Mancaruri cu ciuperci, Mancaruri cu legume, Retete, Retete din Moldova