Tocăniţă de
ciuperci cu mămăliguţă
Ingrediente:
1.
500 gr ciuperci
2.
1 ardei
3.
1 ceapa
4.
100 ml ulei
5.
20 gr faina
6.
100 ml lapte
7.
sare
8.
piper
9.
boia de ardei
dulce
10. verdeata
Mod de preparare:
Ciupercile se spala, se taie
feliute. Ceapa si ardeiul se taie rondele. Intr-o cratita se pune uleiul la
incins, se adauga ceapa, dupa 5 minute adaugam ardeiul si se amesteca usor.
Dupa 5 minute adaugam ciupercile, amestecam si se lasa sa se caleasca la foc
mic.
Dupa 10 minute se adauga 200
ml apa, se adauga boia si se lasa la fiert in continuare.
Intr-un bol se dizolva faina
in lapte si se adauga peste tocanita. La sfarsit se adauga sare si piper dupa
gust.
Se serveste cu verdeata
tocata fin.