Blogul meu

Blogul meu

sâmbătă, 14 iunie 2014

Tocăniţă de ciuperci cu mămăliguţă




Tocăniţă de ciuperci cu mămăliguţă
Ingrediente:
1.      500 gr ciuperci
2.      1 ardei
3.      1 ceapa
4.      100 ml ulei
5.      20 gr faina
6.      100 ml lapte
7.      sare
8.      piper
9.      boia de ardei dulce
10.  verdeata
Mod de preparare:
Ciupercile se spala, se taie feliute. Ceapa si ardeiul se taie rondele. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se adauga ceapa, dupa 5 minute adaugam ardeiul si se amesteca usor. Dupa 5 minute adaugam ciupercile, amestecam si se lasa sa se caleasca la foc mic.
Dupa 10 minute se adauga 200 ml apa, se adauga boia si se lasa la fiert in continuare.
Intr-un bol se dizolva faina in lapte si se adauga peste tocanita. La sfarsit se adauga sare si piper dupa gust.
Se serveste cu verdeata tocata fin.

Sarmale asortate

Sarmale asortate

Mod de preparare:
În dependenţă de anotimp şi de regiune sarmalele în Moldova sînt preparate nu numai în frunze de viţă-de-vie şi varză, ci şi în măcriş, în frunze tinere de arţar, podbal, sfeclă. Înainte să fie folosite ele sunt opărite în apă sărată. Apoi se pregătesc conform reţetei „Sarmale moldoveneşti”. Vor fi mai apetisante la servire sarmalele asortate învelite într-o frunză mare de varză.