Blogul meu

Blogul meu

vineri, 31 ianuarie 2014

Oua cu cabanos sau ficat de pasare



Oua cu cabanos sau ficat de pasare
    Ingrediente
1.      oua (2/pers.),
2.      150 g cabanos sau 1 ficat de pasare,
3.      1 lingura unt,
4.      sare,
5.      patrunjel verde tocat fin
    Mod de preparare
    Pentru oua cu cabanos sau ficat de pasare ouale se fierb moi (cca 3 minute in apa clocotita); cand sint gata se curata si se pun in pahar. Cabanosul, sau ficatul de pasare, taiat in felii foarte subtiri, se rumeneste in unt si se pune in pahar, deasupra oualor. Se presara cu sare si patrunjel verde.

Pilaf de orez cu carne de porc


Pilaf de orez cu carne de porc
Ingrediente:
Ø  800 gr carne de porc ( muschiulet/ pulpa de porc)
Ø  1 morcov
Ø  1 ardei gras galben ( se poate rosu/ verde)
Ø  2 cepe
Ø  1 catel de usturoi
Ø  30 ml ulei
Ø  sare, piper
Ø  250 gr orez
Ø  1 lingura patrunjel verde tocat
Preparare:
Etapa 1: Legumele se curata si se spala.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt, ardeiul se taie cuburi , iar morcovul se da pe razatoare.
Carnea de porc, eu am folosit din pulpa, se taie cubulete mai mici.
Etapa 2: Se caleste ceapa si morcovul in ulei, pana ce se inmoaie.
Apoi adaugam ardeiul taiat.
Dupa ce s-au calit adaugam carnea si mai lasam 2-3 min.Se toarna apa sa cuprinda toata carnea, apoi se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba.
Etapa 3: Intre timp se spala bine orezul si se firbe separat, in apa clocotita cu sare.
Se fierbe doar pe jumatate si se strecoara.
Etapa 4: Dupa ce a fiert carnea ( daca nu a fiert si a scazut apa, se poate completa cu apa fierbinte, pana ce fierbe carnea) se adauga orezul si se lasa inca 5 min pe foc incet.
Se mai condimenteaza, daca este nevoie, iar la final se adauga patrunjel verde tocat.