Pilaf de orez cu carne de porc
Ingrediente:
Ø 800 gr carne de porc ( muschiulet/ pulpa
de porc)
Ø 1 morcov
Ø 1 ardei gras galben ( se poate rosu/
verde)
Ø 2 cepe
Ø 1 catel de usturoi
Ø 30 ml ulei
Ø sare, piper
Ø 250 gr orez
Ø 1 lingura patrunjel verde tocat
Preparare:
Etapa 1: Legumele se curata si se spala.
Ceapa si usturoiul se toaca
marunt, ardeiul se taie cuburi , iar morcovul se da pe razatoare.
Carnea de porc, eu am
folosit din pulpa, se taie cubulete mai mici.
Etapa 2: Se caleste ceapa si morcovul in ulei, pana ce se
inmoaie.
Apoi adaugam ardeiul taiat.
Dupa ce s-au calit adaugam
carnea si mai lasam 2-3 min.Se toarna apa sa cuprinda toata carnea, apoi se
condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba.
Etapa 3: Intre timp se spala bine orezul si se firbe separat,
in apa clocotita cu sare.
Se fierbe doar pe jumatate
si se strecoara.
Etapa 4: Dupa ce a fiert carnea ( daca nu a fiert si a scazut
apa, se poate completa cu apa fierbinte, pana ce fierbe carnea) se adauga
orezul si se lasa inca 5 min pe foc incet.
Se mai condimenteaza, daca
este nevoie, iar la final se adauga patrunjel verde tocat.