Blogul meu

Blogul meu

duminică, 19 ianuarie 2014

Cartofi copti legati

Cartofi copti legati
    Ingrediente
1.      2 cartofi de persoana,
2.      rotita mica de casacaval,
3.      200 g bacon,
4.      50 ml ulei
    Mod de preparare
    Cartofi copti legati este o mancare simpla si gustoasa. Pentru a face cartofii copti in acest fel se spala cartofii, se invelesc in folie de aluminiu si se pun in tava la copt, pentru 45 minute. Dupa ce s-au copt, se curata de coaja, se taie in doua pe lung si se recompun, punand intre cele doua jumatati de cartof cate o felie de cascaval si una de bacon. Se leaga cu sfoara de bucatarie, cu o pensula se ung cu ulei si se mai dau la cuptor pentru inca 10 minute.


10 Salate uşoare de primăvară







       10 Salate uşoare de primăvară
1.    Salată verde tăiată fideluţă,
Piept de pui fiert sau grătar tăiat bucăţele, caşcaval tăiat cubuleţe, ulei, zeamă de lămâie, sare şi piper. Se amestecă toate într-un bol.
2.    Salată verde tăiată fâşii,
Ton din conservă în ulei (în felul acesta nu mai este nevoie să folosiţi ulei), sare, piper, zeamă de lămâie şi porumb din conservă. Se amestecă toate.
3.    Salată verde,
Un castravete tăiat rondele, o roşie, brânză feta tăiată cuburi, ulei, zeamă de lămâie/oţet, sare şi piper, apoi se amestecă toate.
4.    4 cartofi copţi mari tăiaţi cubuleţe,
O mână de pătrunjel tocat, 2 ardei graşi tăiaţi făşii, ulei, oţet, sare şi piper după gust. Se amestecă toate.
5.    O bucată de somon (fie proaspăt,
 Gătit la grătar şi tocat în bucăţele, fie în cutie, deja mărunţit), 2 ouă fierte tari, tăiate în 4 felii, 1 ardei gras tăiat bucăţele, 1 castravete curăţat şi tăiat felii, jumătate de ceaşcă de ceapă tocată, 4-5 linguriţe de maioneză light, sucul de la o lămâie, sare şi piper. Se amestecă toate ingredientele.
6.    O salată de fructe răcoritoare:
Un măr, o portocală fără pieliţă şi tăiată bucăţele, pepene galben tăiat cubuleţe, un kiwi, câteva frunze de mentă tăiate mărunt, o lingură de miere şi 100 ml whisky.
7.    Salată cu paste:
Pastele scurte fierte se amestecă împreună cu roşiile şi ardeii tăiate în bucăţi potrivite. Se adaugă pieptul de pui, cubuleţele de caşcaval, sarea şi piperul şi se amestecă toate.
8.    Salată de andive:
2 salate verzi, 1 andivă, 2 fire de ceapă verde se amestecă şi se adaugă după ce a fost bătut bine cu mixerul, sosul făcut din: 4 linguri ulei de măsline, 1 lingură zeamă de lămâie, 3 linguri zeamă de portocale, 1/2 linguriţă ghimbir ras, 1 lingură miere de albine, sare.
9.    Salată de ţelină crudă cu nuci:
2 ţeline, 4 linguri ulei, 1 lămâie, 1 lingură muştar, 3 căţei de usturoi, 15 nuci, 1 sfeclă roşie, pătrunjel verde, sare.
10.                      Salată de pui: Se amestecă:
Piept de pui fiert tăiat bucăţele, un ardei, o ceapă şi o roşie tăiate cuburi, 2 ouă fierte, pătrunjel, oţet, ulei, sare şi piper.