Blogul meu

Blogul meu

sâmbătă, 14 decembrie 2013

Toba de casa din carne de porc

Toba de casa din carne de porc
    Ingrediente
1.      una capatana de porc,
2.      una buc inimina,
3.      2-3 picioare porc,
4.      3-4 urechi,
5.      sorici,
6.      ficat,
7.      rinichi,
8.      putina gresime,
9.      piper (boabe),
10.  foi de dafin,
11.  un morcov (mare),
12.  doua cepe,
13.  burta de porc.
    Mod de preparare
    Capatana taiata in patru, impreuna cu restul de organe se pun la fiert (taiate si ele dupa preferinte) cu condimentele de mai sus. Dupa ce se ia spuma se da prin razatoare morcovul si ceapa taiata solzisori si se adauga si ele in oala. Dupa ce s-au fiert circa 2-3 ore (sa se desprinda carnea dupa oase) se lasa a se receasca, se taie cubulete cat de marunt (dupa preferinte), se strecoara supa, se umple burta cu compozitia de mai sus si se adauga putina supa pentru ca sa se lege compozitia.
    Se coase si se pune din nou in restul se zeama ramasa circa 30 minute. Se inteapa burta din loc in loc sa nu plezneasca, se scoate si se pune la presat intre doua funduri de lemn cu o greutate de 2-3 kg.


Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui
    Ingrediente
1.      600 g carne tocata amestec vita si porc
2.      1 ceapă
3.      2-3 ardei graşi 2-3
4.      1 căţel de usturoi 1
5.      1 linguriţă de cimbru uscat
6.      1 linguriţă de nucşoară rasa
7.      1 linguriţă seminţe de anason măcinate
8.      1 lingură de muştar
9.      sare
10.  piper
    Mod de preparare
    Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt, usturoiul pisat, cimbrul, nucşoara, seminţele de anason măcinate, 1 linguriţă rasă piper proaspăt măcinat şi sare după gust.
    Omogenizaţi bine amestecul de carne, apoi, cu palmele umezite, formaţi mici chifteluţe, aproximativ de dimensiunea unei nuci. Puneţi câte 5 chifteluţe pe câte un băţ de frigăruie, între ele intercalând bucăţele de ardei gras, şi puneţi frigăruile cu chifteluţe astfel pregătite pe un grătar încins.
    Frigeţi-le circa 15 minute întorcându-le pe toate părţile, până ce se rumenesc. Serviţi frigăruile imediat ce le-aţi luat de pe grătar, cu garnitură de legume şi muştar.