Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 26 martie 2014

Ciorbă bănăţeană

Ciorbă bănăţeană
Ingrediente
1.      300 g fasole albă uscată
2.      4 cartofi
3.      1-2 cepe roşii
4.      1 morcov
5.      1-2 ardei
6.      500 ml suc de roşii
7.      1 lingurita boia iute
8.      300 g cârnaţi de casă picanţi
9.      2 legaturi pătrunjel proaspăt
10.  1 lingurita ulei de floarea-soarelui
Preparare
1. Se lasă fasolea la înmuiat în apă călduţă, timp de 3-4 ore. Se scoate din apă şi se pune să fiarbă în câteva ape, până elimină toxinele.
2. După ce s-a fiert, se scoate din apă şi se lasă în sită să se scurgă. Separat, se curăţă ceapa, ardeii, morcovul şi cartofii. Se taie cubuleţe, ca pentru ciorbă şi se înăbuşe câteva minute în uleiul de floarea-soarelui.
3. Se adaugă aproximativ 2 litri de apă şi se pun să fiarbă la foc mediu, acoperite cu un capac. În acest timp, se taie cârnaţii felii şi se călesc în sucul propriu.
4. După ce au fiert legumele, se adaugă sucul de roşii, sarea, piperul, boiaua iute, se mai lasă să clocotească 10 minute şi se serveşte cu bucăţile de cârnaţi şi pătrunjel proaspăt tocat mărunt.

Salata de paste cu legume

Salata de paste cu legume
Ingrediente
1.      150 gr paste scurte
2.      6 rosii cherry (12 daca sunt foarte mici)
3.      1 dovlecel
4.      1 ardei gras (am folosit cate 1/3 ardei rosu, galben si verde)
5.      4 frunze busuioc
6.      3 catei usturoi
7.      5 linguri ulei masline extravirgin
8.      10 rasnite chili
9.      sare
Preparare
    Intr-o tigaie larga se incalzeste uleiul. Se adauga usturoiul taiat felii si chili. Se prajeste la foc mic pana usturoiul se inmoaie.
    Se da focul la mare si se adauga rosiile taiate (in doua sau patru, dupa marime). Se prajesc rosiile timp de 3 minute, amestecand rar. Se scot pe o farfurie.
    Se adauga in tigaie dovlecelul taiat bastonase. Se prajeste, amestecand rar, timp de 3 minute. Se scot peste rosii.
    Se adauga in tigaie ardeiul taiat fasii. Se prajeste, amestecand rar, timp de 5 minute. Se scoate peste rosii si dovlecel. Se toarna peste legume tot uleiul care a ramas in tigaie.
    Peste legumele prajite se adauga busuiocul taiat fasii.
    Se fierb pastele in multa apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg de apa si se pun intr-un bol. Se toarna peste ele legumele prajite, impreuna cu tot sosul pe care l-au lasat in farfurie. Se adauga sare si se amesteca totul. Se lasa la racit complet.
    Se serveste la temperatura camerei, presarata cu parmezan ras daca doriti.