Piftie de pasare
Ingrediente
1.
2 pui sau
1 gaina
2.
tacamuri
de la 2 gain
3.
1 ceapa
4.
Sare
5.
2-3 foi de
gelatina
6.
usturoi
7.
Preparare reteta :
Carnea de pui se spala bine si se
pune la fiert in apa rece. Se adauga o ceapa si 2-3 catei de usturoi tocate marunt.
Cand apa incepe sa fiarba se curata de spuma si se la foc mic. Dupa o ora se
adauga in apa si sarea. Cand carnea incepe sa se desfaca de pe oase iar zeama a
scazut, se ia de pe foc, vasul, se scoate carnea, se desprinde de pe oase si se
aranjeaza in farfurii. Zeama se strecoara, se lasa sa se limpezeasca si sa se
raceasca, apoi se introduce mujdeiul. Se dizolva gelatina in putina supa si se
toarna in oala, se amesteca, se strecoara si se lasa sa se limpezeasca, dupa
care se toarna in farfuriile cu carne. Se pune totul s stea la rece cateva ore.