Blogul meu

Blogul meu

duminică, 27 octombrie 2013

Piftie de pasare

Piftie de pasare
Ingrediente
1.      2 pui sau 1 gaina
2.      tacamuri de la 2 gain
3.      1 ceapa
4.      Sare
5.      2-3 foi de gelatina
6.      usturoi
7.      Preparare reteta :
Carnea de pui se spala bine si se pune la fiert in apa rece. Se adauga o ceapa si 2-3 catei de usturoi tocate marunt. Cand apa incepe sa fiarba se curata de spuma si se la foc mic. Dupa o ora se adauga in apa si sarea. Cand carnea incepe sa se desfaca de pe oase iar zeama a scazut, se ia de pe foc, vasul, se scoate carnea, se desprinde de pe oase si se aranjeaza in farfurii. Zeama se strecoara, se lasa sa se limpezeasca si sa se raceasca, apoi se introduce mujdeiul. Se dizolva gelatina in putina supa si se toarna in oala, se amesteca, se strecoara si se lasa sa se limpezeasca, dupa care se toarna in farfuriile cu carne. Se pune totul s stea la rece cateva ore.

Mancare de prune uscate cu afumatura

Mancare de prune uscate cu afumatura
Ingrediente
1.       1 bucata de ciolan afumat dezosat(circa 600 g)
2.       250-300 g prune uscate
3.       2 cepe
4.       ulei
5.       2 linguri pasta de rosii
6.       1 lingurita zahar brun
7.       sare, piper
Mod de preparare
Ciolanul afumat se taie bucati potrivite si se pune intr-un vas cu apa si se da la foc.Se lasa sa dea in cateva clocote si apoi se scoate carnea pe o farfurie.
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei.Se adauga apoi bucatile de carne peste ceapa calita , se lasa circa 5-10 min. sa se rumeneasca putin  carnea , avand grija sa amestecam din cand in cand, iar apoi acoperim totul cu apa calduta.Condimentam cu sare si piper dupa gust si lasam la foc circa 1 ora pana cand carnea este bine facuta.
Separat , intr-un vas se adauga prunele si apa cat sa le acopere .Se da la foc potrivit si se tine  pana cand prunele se inmoaie fara sa se sfarame.Scoatem prunele cu ajutorul unei spumiere si le adaugam in vasul cu carne.Adaugam si pasta de rosii, indulcim cu zahar si mai lasam  sa dea in cateva clocote.Tragem de pe foc si servim calda.
Pofta buna!