Blogul meu

Blogul meu

joi, 2 ianuarie 2014

Sarmale din carne amestecata si varza murata

Sarmale din carne amestecata si varza murata
Un lucru iti pot spune cu certitudine. Niciodata nu vei reusi sa prepari doar cateva sarmale in foi de varza, intotdeauna cantitatea va fi una mai mare. De aceea vei avea nevoie de o cantitatea mai mare de carne.
 Ingrediente:
1.      500 gr carne de porc
2.      500 gr carne de vita
3.      2 verze mari murate
4.      Sare, piper boabe, cimbru
5.      2 cepe medii
6.      cana orez
7.      legatura patrunjel
8.      Foi de dafin
9.      3 linguri de bulion
10.  5-6 bucati de sunculita afumata
Sarmale varza
1.      Un lucru foarte important este ca la inceput sa speli varza cu apa. Astfel, varza va ramane doar atat cat trebuie de acra si nu va strica gustul sarmalelor. Dupa ce ai spalat varza, alege foile care iti permit sa le impachetezi in sarmale. Ai grija ca foile sa fie intregi, sa nu aiba gauri. Ce ramane din varza toaca marunt pentru ca vei avea nevoie.
2.      Pregateste acum carnea. Taie carnea in bucati mai mici pe care sa le dai prin masina de tocat. Cand ai terminat toata carnea, pune-o intr-un castron mare si amestec-o. Este mult mai bine daca faci sarmalele cu varza din carne de porc si carne de vita, decat dintr-un singur tip de carne. Adauga apoi orezul, ceapa tocata marunt, sare, piper, cimbru si, daca doresti, poti adauga si un ou. Amesteca foarte bine toata compozitia si incepi sa impachetezi sarmalele.

Copanele la tava

Copanele la tava
Ingrediente
1.      20 copanele,
2.      4 rosii potrivite taiate felii
3.      2 ardei rosii,
4.      2 morcovi taiati rondele,
5.      capatana de usturoi romanesc( pisat).
6.      500 ml suc de rosii,
7.      1 litru vin,
8.      2 liguri miere diluata cu apa calduta(miere nezaharisita),zeama de la o lamaie daca vinul este dulce.
9.      Condimente:sare,foi dafin
Mod de preparare - Copanele la tava
Reteta prezentata e creatia sotului meu care spune ca daca pui sufle mancarea iese delicioasa.(cei care au gustat-o au marturisit ca papilele lor au fost placut gadilate).
Copanelele se spala si curata dupa cum bine stiti si se dau prin sosul de miere.Se pun intr-un vas mare.Celelalte ingrediente se amesteca si se toarna peste copanele atat cat sa le cuprinda bine.
se lasa la macerat 24 de ore dupa care se pun la cuptorul incins o ora o ora jumate la foc mediu depinde de cuptor.
POFTA BUNA!