Sarmale din carne
amestecata si varza murata
Un lucru iti pot spune cu
certitudine. Niciodata nu vei reusi sa prepari doar cateva sarmale in foi de
varza, intotdeauna cantitatea va fi una mai mare. De aceea vei avea nevoie de o
cantitatea mai mare de carne.
Ingrediente:
1.
500 gr
carne de porc
2.
500 gr
carne de vita
3.
2 verze
mari murate
4.
Sare,
piper boabe, cimbru
5.
2 cepe
medii
6.
cana orez
7.
legatura
patrunjel
8.
Foi de
dafin
9.
3 linguri
de bulion
10.
5-6
bucati de sunculita afumata
Sarmale varza
1.
Un lucru foarte
important este ca la inceput sa speli varza cu apa. Astfel, varza va ramane
doar atat cat trebuie de acra si nu va strica gustul sarmalelor. Dupa ce ai
spalat varza, alege foile care iti permit sa le impachetezi in sarmale. Ai
grija ca foile sa fie intregi, sa nu aiba gauri. Ce ramane din varza toaca
marunt pentru ca vei avea nevoie.
2.
Pregateste acum
carnea. Taie carnea in bucati mai mici pe care sa le dai prin masina de tocat.
Cand ai terminat toata carnea, pune-o intr-un castron mare si amestec-o. Este
mult mai bine daca faci sarmalele cu varza din carne de porc si carne de vita,
decat dintr-un singur tip de carne. Adauga apoi orezul, ceapa tocata marunt,
sare, piper, cimbru si, daca doresti, poti adauga si un ou. Amesteca foarte
bine toata compozitia si incepi sa impachetezi sarmalele.