Ciorba de
perisoare din soia
Ingrediente perisoare:
1.
100 g granule
soia,
2.
50 ml ulei,
3.
1 ceapa mica,
4.
5 linguri faina,
5.
1/4 legatura
patrunjel verde,
6.
sare, piper,
Alte ingrediente:
1.
2 morcovi de
marime mijlocie,
2.
1 radacina
patrunjel,
3.
1/4 radacina
telina,
4.
1 ceapa mica,
5.
1 lingura mare
bors(folosesc borsul de la plic),
6.
1 lingura frunze
leustean verde tocat(sau uscat daca verde nu aveti),
7.
2 linguri ulei,
Preparare:
Curatam morcovii,
patrunjelul si ceapa. Granulele de soia le punem la fiert in apa cu sare.
Morcovii, patrunjelul si telina curata le taiem cubulete. Ceapa o dam pe
razatoarea fina si impartim cantitatea rezultata in doua.Intr-o oala punem
uleiul la incins si calim pe el legumele taiate impreuna cu ceapa. Stingem
totul cu circa 2.5 l apa rece si lasam la fiert la foc mic impreuna cu 1
lingurita de sare. Soia fiarta si scursa de apa o amestecam cu jumatatea de
ceapa razuita ce a ramas, cu 50 ml ulei, 5 linguri faina si condimentam cu sare
si piper dupa gust. La acest amestec adaugam si patrunjelul verde tocat fin.
Amestecam totul si formam perisoare din aceasta compozitie. Cand legumele din
oala sunt fierte, adaugam si perisoarele formate in ciorba clocotinda. Lasam sa
dea totul din nou in clocot, adaugam lingura cu bors(sau mai mult daca vreti ca
ciorba sa fie mai acra) si lasam sa fiarba inca circa 3 minute la foc mic
.Oprim focul sub oala si deasupra presaram leustean verde tocat fin.