Blogul meu

Blogul meu

duminică, 17 august 2014

Ciorba de perisoare din soia

Ciorba de perisoare din soia
Ingrediente perisoare:
1.      100 g granule soia,
2.      50 ml ulei,
3.      1 ceapa mica,
4.      5 linguri faina,
5.      1/4 legatura patrunjel verde,
6.      sare, piper,
Alte ingrediente:
1.      2 morcovi de marime mijlocie,
2.      1 radacina patrunjel,
3.      1/4 radacina telina,
4.      1 ceapa mica,
5.      1 lingura mare bors(folosesc borsul de la plic),
6.      1 lingura frunze leustean verde tocat(sau uscat daca verde nu aveti),
7.      2 linguri ulei,
Preparare:
Curatam morcovii, patrunjelul si ceapa. Granulele de soia le punem la fiert in apa cu sare. Morcovii, patrunjelul si telina curata le taiem cubulete. Ceapa o dam pe razatoarea fina si impartim cantitatea rezultata in doua.Intr-o oala punem uleiul la incins si calim pe el legumele taiate impreuna cu ceapa. Stingem totul cu circa 2.5 l apa rece si lasam la fiert la foc mic impreuna cu 1 lingurita de sare. Soia fiarta si scursa de apa o amestecam cu jumatatea de ceapa razuita ce a ramas, cu 50 ml ulei, 5 linguri faina si condimentam cu sare si piper dupa gust. La acest amestec adaugam si patrunjelul verde tocat fin. Amestecam totul si formam perisoare din aceasta compozitie. Cand legumele din oala sunt fierte, adaugam si perisoarele formate in ciorba clocotinda. Lasam sa dea totul din nou in clocot, adaugam lingura cu bors(sau mai mult daca vreti ca ciorba sa fie mai acra) si lasam sa fiarba inca circa 3 minute la foc mic .Oprim focul sub oala si deasupra presaram leustean verde tocat fin.

Ciorba cu perisoare de pui

Ciorba cu perisoare de pui
Ingrediente
1.      Ceapa 2 buc
2.      Morcovi 2 buc
3.      Telina 1 buc
4.      (150g) Cartofi 2 buc
5.      Ardei gras 1 buc
6.      piept de pui dezosat 1 buc
7.      (400g) Orez 3 linguri
8.      Ou 1 buc
9.      Patrunjel 1 buc (1/2 legatura)
10.  Leustean1 buc  (legatura)
11.  Pasta de tomate 3 linguri
12.  Bors Maggi3 linguri (la plic)
13.  Sare, piper 1 lingurite
Pasi de urmat
Ciorba cu perisoare de pui - Pas 1
1,Spalam si taiem pieptul de pui bucati. Curatam si spalam o ceapa mica si patrunjelul.
Ciorba cu perisoare de pui - Pas 2
2, Astfel pregatite, carnea, ceapa si patrunjelul le bagam la tocat la robot.
Ciorba cu perisoare de pui - Pas 3
3, Agaugam orezul spalat, oul, sare, piper si amestecam bine totul.
Ciorba cu perisoare de pui - Pas 4
4, Tocam marunt cealalta ceapa, iar morcovii si telina le dam pe razatoarea mare (sau le taiati dupa cum preferati) si le punem in oala cu apa la fiert.
Ciorba cu perisoare de pui - Pas 5
5, Punem si cartofii taiati ca pentru ciorba.
Ciorba cu perisoare de pui - Pas 6
6, Cand apa clocoteste adaugam perisoarele, punandu-le una cate una cu o lingura si ne ajutam sa inpingem carnea cu degetul aratator. Sper ca m-am facut inteleasa. Este mult mai usor asa, pentru ca compozitia fiind ca o pasta, nu se pot forma perisoarele acelea date prin faina, cum se fac din alt fel de carne.
Ciorba cu perisoare de pui - Pas 7
7, Fiind carnea de pui ele fierb foarte repede. Adaugam ardeiul gras taiat cubulete.
Ciorba cu perisoare de pui - Pas 8
8, Merge si leusteanul tocat marunt.
Ciorba cu perisoare de pui - Pas 9
9, Punem pasta de tomate, borsul si potrivim gustul cu sare. Mai lasam sa fiarba 10 minute si este gata. Inainte de servire puteti adauga verdeata proaspata tocata marunt.
         POFTA   BUNA!