Blogul meu

Blogul meu

luni, 9 iunie 2014

Salată de cartofi cu crenvurşti

Salată de cartofi cu crenvurşti
Ingrediente pentru 6 persoan
1.       1 kg cartofi
2.       1 linguriţă concentrat legume
3.       1 ceapă
4.       2 morcovi fierţi
5.       6 crenvurşti fierţi
6.       100 g mazăre
7.       2 linguri porumb din conservă
8.       4 linguri maioneză picantă
9.       2 linguri lapte
10.   sare, piper
Mod de preparare
1. Se pun cartofii curăţaţi la fiert în apă cu concentratul de legume. Se scurg şi se lasă să se răcorească. Se taie în bucăţi.
2. Se adaugă morcovul tăiat cubuleţe, mazărea boabe, ceapa fideluţă, boabele de porumb şi crenvurştii bucăţi.
3. Se diluează maioneza cu lapte şi se toarnă peste legume.
Trucul nostru
Pentru această salată, alege cartofi cu coaja roşie, deoarece nu se sfărâmă. Maioneza picantă poate fi diluată şi cu apă minerală în loc de lapte. Poţi adăuga verdeaţă tocată.

Crenvurşti fierţi

Crenvurşti fierţi
Ştim, e jenant sa venim cu astfel de titluri şi de reţete pentru că, în fond oricine ştie să fiarbă un ou sau un crenvurst. Cel puţin în teorie. Totuşi, o detaliere a aromării crenvurștilor în timpul fierberii, folosind din plin experienţa germană în gătirea bockwurst, bratwurst, wienerwurst şi a altor wursti (carnaţi, în limba germană) care se gătesc exclusiv prin fierbere, merită – aşa cum veţi vedea – a fi luată în calcul.
Porţii: 4-5
Ingrediente:
1.       1 kilogram de crenvurști
2.       1 lingură boabe de muştar (sau 2 linguri muştar)
3.       1 pahar de vin alb sec sau 50 ml oţet cu tarhon
4.       2 foi de dafin
5.       8-10 boabe de piper
6.       8-10 boabe coriandru
pentru servire
1.       pâine sau chifle
2.       muştar
3.       hrean cu smântână şi/sau oţet
4.       salată de varză murată (sauerkraut)
Preparare:
    Puneţi la fiert, într-o oală sau cratiţă adâncă 2 litri de apă rece.
    Adăugaţi în apă foile de dafin, vinul alb sec sau oţetul cu tarhon, boabele de muştar (sau muştarul), boabele de coriandru şi piper.
    Când dă în clocot apa, adăugaţi crenvurştii.
    Lăsaţi să dea câteva clocote (nu mai mult de 2-3 minute).
    Scoateţi crenvurştii din apă cu un cleşte şi serviţi.
Crenvurştii se servesc fierbinţi, cu pâine şi muştar, hrean şi/sau salată de varză acră.