Somon pe grill cu
ananas si garnitura de orez
Ingrediente
1.
2 rondele
de somon (au avut impreuna 500 g),
2.
2-3 felii
de ananas proaspat,
3.
2 cesti
de orez,
4.
sare,
5.
piper,
6.
2
lingurite de curry,
7.
1/2
lingurita ghimbir macinat,
8.
oregano,
9.
busuioc,
10.
supa de
pui (300 ml),
11.
2
lingurite de otet,
12.
1
lingurita de zahar,
13.
1/2 ardei
kapia rosu,
14.
verdeturi
de Provence,
15.
1
lingurita ulei de masline.
Mod de preparare
·
Rondelele de somon
le-am spalat, le-am sters cu un servet si le-am uns cu putin ulei de
masline.
·
Le-am condimentat cu
ierburi de Provence, oregano, busuioc, ghimbir, sare si piper.
·
Se pot coace pe
orice tip de grill, eu le-am facut pe grill-ul rotund in care se pune apa
dedesubt.
·
Le-am lasat pe grill
30 de minute la foc mic spre mediu si la jumatatea timpului de coacere le-am
intors pe cealalta parte.
·
Am pus la fiert
orezul in 200 ml supa de pui, iar restul de supa am adaugat-o treptat. Am
condimentat cu sare, piper si curry. Spre final am adaugat si ardeiul taiat
cubulete mici.
·
Feliile de ananas
le-am taiat marunt si le-am pus intr-o tigaie impreuna cu 1 lingurita de zahar.
Le-am lasat cateva minute sa se caramelizeze si apoi am adaugat otetul. Am mai
lasat 5-6 minute pe foc.
·
Am servit somonul cu
sos de ananas si garnitura de orez.