Blogul meu

Blogul meu

luni, 2 decembrie 2013

Omletă cu mămăligă

Omletă cu mămăligă
Ingrediente:
1.      6 ouă,
2.      100 g slănină,
3.      1 pahar făină de porumb,
4.      1/3 pahar smîntînă,
5.      2 pahare apă, sare.
Mod de preparare:
Slănina se taie fidea, se prăjeşte, se adaugă bucăţi de mămăligă rece, se prăjesc la foc domol, se adaugă ouăle bătute cu smîntînă, se sărează şi se dă la cuptor.

Somon pe grill cu ananas si garnitura de orez

Somon pe grill cu ananas si garnitura de orez
Ingrediente
1.      2 rondele de somon (au avut impreuna 500 g),
2.      2-3 felii de ananas proaspat,
3.      2 cesti de orez,
4.      sare,
5.      piper,
6.      2 lingurite de curry,
7.      1/2 lingurita ghimbir macinat,
8.      oregano,
9.      busuioc,
10.  supa de pui (300 ml),
11.  2 lingurite de otet,
12.  1 lingurita de zahar,
13.  1/2 ardei kapia rosu,
14.  verdeturi de Provence,
15.  1 lingurita ulei de masline.
Mod de preparare
·         Rondelele de somon le-am spalat, le-am sters cu un servet si le-am uns cu putin ulei de masline. 
·         Le-am condimentat cu ierburi de Provence, oregano, busuioc, ghimbir, sare si piper. 
·         Se pot coace pe orice tip de grill, eu le-am facut pe grill-ul rotund in care se pune apa dedesubt. 
·         Le-am lasat pe grill 30 de minute la foc mic spre mediu si la jumatatea timpului de coacere le-am intors pe cealalta parte.
·         Am pus la fiert orezul in 200 ml supa de pui, iar restul de supa am adaugat-o treptat. Am condimentat cu sare, piper si curry. Spre final am adaugat si ardeiul taiat cubulete mici. 
·         Feliile de ananas le-am taiat marunt si le-am pus intr-o tigaie impreuna cu 1 lingurita de zahar. Le-am lasat cateva minute sa se caramelizeze si apoi am adaugat otetul. Am mai lasat 5-6 minute pe foc. 
·         Am servit somonul cu sos de ananas si garnitura de orez.