Salata de boeuf
fara carne
Ingrediente
1.
700 g
cartofi
2.
300 g
castraveciori murati in otet
3.
500 g
mazare boabe
4.
3
gogosari murati
5.
3 morcovi
mari
6.
500 ml
maioneza
7.
sare
Mod de preparare
Cartofii se fierb, dar sa nu
se patrunda de tot, ci sa ramana un pic cleiosi (ca pentru salata); dupã aceea
se curata si se lasa sa se raceasca. Mazarea, daca e din cutie, o fierbeti 5
minute: daca e congelata, se fierbe pana se-nmoaie. Morcovii curatati bine se
fierb maxim 30 minute, ca sa fie mai tari. Legumele se fierb separat, pentru
a-si pastra gustul.
Castravetii si 2 gogosari se
taie maruntel.Apoi se face maioneza. Pe masura ce legumele au fiert si s-au
racit, se toaca si ele marunt.
Intr-un castron se amesteca
bine salata cu trei sferturi din maioneza. Se pune salata pe un platou, se
rotunjeste, se unge cu maioneza ramasa.
Gogosarul ramas si maslinele se taie feliute si vor orna salata
Articole sau retete culinare
asemanatoare:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu