Blogul meu

Blogul meu

joi, 7 noiembrie 2013

Ciocanele cu legume la cuptor


Ciocanele cu legume la cuptor
Ingrediente
1.      8 ciocanele pui
2.      2 morcovi
3.      1 ardei rosu
4.      2 cepe
5.      10 cartofi noi micuti
6.      1 conserva ciuperci
7.      2 rosii
8.      oregano
9.      rozmarin
10.  sare
11.  piper
12.  delikat
13.  suc de rosii
14.  patrunjel
Mod de preparare
Am condimentat ciocanelele cu oregano, rozmarin, sare, piper si le-am lasat putin, cat am pregatit legumele.
Am curatat si spalat bine toate legumele. Cartofii i-am taiat in doua, morcovul rondele, ceapa solzi, ardeiul felii mai groase, rosiile felii mari. Punem ulei intr-o tava, apoi ciocanelele, ceapa, morcovul, ardeiul, ciupercile, cartoful si deasupra rosiile.
Am pus o ceasca de apa, delikat, si am acoperit cu folie. Am dat la cuptor, la 180 grade, pentru 20 min, apoi am scos folia si am mai lasat 30 min. Dupa cele 50 de min de stat la cuptor, am adaugat sucul de rosii si patrunjelul, si am mai dat la cuptor 15 min.

Salata de fasole cu nuca

Salata de fasole cu nuca
Ingrediente
1.      1 borcan de fasole colorata(eu am pus alba)
2.      1 cutie de porumb dulce
3.      1 ardei rosu
4.      nuca  macinata 150 g
5.      ardei verde
6.      usturoi 3-4 dinti
7.      ulei de masline
8.      piper
9.      patrunjel verde
Mod de preparare
Eu cumpar fasolea fiarta in borcan acum am pus alba dar merge mai bine daca e  fasolea colorata(tarcata cum se mai zice)
ardeiul se taie cubulete mici atat cel rosu cat si cel verde(sau puteti sa-l taiati unul pestisori)
nuca se macina si se maeteca bine cu usturoul pisat si putin ulei de masline(i ia putin din usturime si i da un gust aparte)
Cand avem toate pregatite si taiate se amesteca toate impreuna se pune sare ,piper si ulei de masline special pentru salate si patrunjel verde tocat
Se pot servi incalzite putin sau reci
este o salata super buna si la indemana oricui
Timp de preparare: sub 15 minute minute