Blogul meu

Blogul meu

duminică, 13 aprilie 2014

Reteta de cartofi prajiti

 Reteta de cartofi prajiti
Ingredientele
1.      patru cartofi;
2.      ceapa;
3.      bulion;
4.      boia de ardei iute;
5.      un ardei iute;
6.      ulei;
7.      sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de cartofi prajiti cu sos picant va este prezentat in cele ce urmeaza:
    Prajiti cartofii in ulei incins;
    Pregatiti un sos din ceapa calita in ulei incins, bulion si ardei iute taiat marunt. Condimentati dupa gust si lasati sosul pe foc pana cand ajunge la consistenta dorita;
    Serviti cartofii stropiti din abundenta cu sosul pregatit anterior.

PAINE CU CARTOFI

PAINE CU CARTOFI
INGREDIENTE:
1.      doua kg faina de grau,
2.      un kg cartofi,
3.      100 g drojdie,
4.      doua linguri cu zahar,
5.      lingura cu sare,
6.      1.500 ml apa.
PREPARARE:
 Plamadeala se face amestecand drojdia cu putina apa calda si zahar. Se lasa sa creasca, la cald, timp de o ora. Se pun cartofii la fiert, cu coaja cu tot. Cand sunt moi, se descojesc si se sfarama, formandu-se o pasta. Faina cernuta se pune intr-un lighean si se adauga cartofii, plamadeala, zaharul, sarea si apa calduta. Se framanta bine si se lasa la crescut o ora. Aluatul se imparte in mai multe parti si se modeleaza fiecare paine. Se asaza in tavi si se coc in cuptor, la foc potrivit.