Ciorba de cartofi
cu costita afumata
Ingrediente
1.
cativa cartofi mari
( in jur de 1 kg)
2.
jumatate de ardei
rosu,
3.
bucata de radacina
de telina,
4.
un fir de telina (
frunze si tulpina) ,
5.
radacina de
patrunjel,
6.
ceapa mare,
7.
un morcov mare,
8.
un fir de tarhon
verde sau conservat,
9.
300 ml smantana,
10.
sare,
11.
piper,
12.
bors magic pentru
acrit,
13.
lingurita legume
deshidratate sau delikat de legume ,
14.
lingura de ulei
comenteaza
Mod de preparare
Intr-un vas mai mare punem
uleiul la incins si adaugam apoi ceapa, morcovul si radacinoasele si tulpina de
telina taiate cubulete mici. Le saram
putin si le lasam la inabusit la foc mic pret de cateva minute. Adaugam apoi
apa rece ( 2-3 litri) si bucatile de costita afumata, firul de telina si cel de
tarhon.
Lasam sa fiarba la foc mic
si mai adaugam apa daca trebuie ( apa sa fie mereu clocotita ) timp de 30-45 de
miute, pana este carnea proape fiarta. Cand este carnea aproape fiarta adaugam
cartofii si mai laam 12-15 minute. Sunt de preferat cartofii rosii pentru
ciorbe pentru ca nu se sfarama la fiert si raman intregi si isi pastreaza
consistenta. Cand sunt cartofii fierti
adaugam smantana , dregem cu condimente si bors magic. Se serveste fierbinte cu
verdeata maruntita , in functie de
preferinte( eu am pus tot tarhon) pus
direct in farfurie .