Blogul meu

Blogul meu

vineri, 28 februarie 2014

Aripioare de pui aromate

Aripioare de pui aromate
Ingrediente
1.      1 kg aripioare de pui,
2.      piper,
3.      1 capatana usturoi,
4.      sare.
Preparare
Aripioarele de pui se trec prin flacara, se spala, se indeparteaza varful fiecarei aripioare si se taie in doua parti. Se pun intr-un vas mai mare, se adauga peste aripioare sare, piper si mult usturoi pisat. Se amesteca usor, se poate adauga si cateva picaturi de ulei. Se acopera si se lasa la rece minim 1 ora. Se incinge un gratar si se frig pe ambele parti , pana obtinem o culoare aurie – rumena. Cand sunt gata se pun pe platou cu salata verde si cartofi prajiti.
Servire
Se servesc calde alaturi de un pahar de Pinot Noir.

Ficatei cu mamaliguta

Ficatei cu mamaliguta
Ingrediente
1.      1 kg ficatei de pasare,
2.      sare,
3.      100 ml ulei,
4.      1 ardei,
5.      1 ceapa,
6.      5 catei usturoi,
7.      mamaliguta.
Preparare
In uleiul incins punem la calit ceapa si ardeiul taiate marunt. Cand s-au calit se adauga ficateii spalati si se amesteca usor. Mare grija cand se amesteca sa nu rupem ficateii. Se pune un capac si se lasa sa se inabuseasca bine. Sunt gata cand ficateii s-au patruns si se rumenesc usor. Inainte de a -i lua de pe foc cateii de usturoi se taie fasiute si se pun deasupra la ficatei. Se pun pe farfurie cu mamaliguta.
Servire
Se servesc calzi cu mamaliguta si usturoi