Blogul meu

Blogul meu

sâmbătă, 19 octombrie 2013

Cartofi taranesti la cuptor

Cartofi taranesti la cuptor
1.      Ingrediente
4 cartofi mari
1 capatana usturoi
sare
piper
putin cimbru sau boia (optional)
4 linguri ulei
Mod de preparare
Cureti cartofii de coaja, ii speli, ii usuci cu un servet si ii tai in sferturi. Ii pui intr-un castron si ii amesteci cu usturoiul zdrobit, uleiul, sare, piper si cimbru sau boia. Ii pui intr-o tava si-i dai la cuptor la foc mediu. Din cand in cand ii stropesti cu putina apa si sunt gata cand devin rumeni aurii.
Merg de minune simpli sau cu o fripturica la gratar.



Mancarica de conopida cu pui

Mancarica de conopida cu pui

Ingrediente
1.      pui 500 g
2.      conopida 500 g,
3.      sos de rosii 100 ml,
4.      sare
5.      piper
6.      1 ceapa
7.      ulei de masline.
8.      Mod de preparare
Taiem puiul, il saram si piperam si il prajim intr-o tigaie incinsa cu putin ulei. Conopida o desfacem buchetele, o spalam si o fierbem 10 minute in apa sarata. Intr-o tigaie prajim ceapa tocata marunt pentru 5 minute dupa care adaugam sosul de rosii si mai fierbem inca 5 minute. Adaugam conopida si putina apa si lasam sa fiarba pentru inca 20 de minute. Cui ii place poate presara putin usturoi si patrunjel la final.
Se serveste alaturi de puiul prajit bine. Pofta buna!