Ciorba de gaina
taraneasca
Ingrediente:
Cantitatile date sunt pentru mai multe portii
2 morcovi, 1
ceapa (potrivita), 2 ardei (mai mici), 1/4 telina, 2 pastranac (mai mici), 1
cutie rosii cuburi in suc, 2 linguri bulion, 2 cartofi (mai mari), sare, piper,
bors (de preferat de la tarani), 2 oua, faina, carne de gaina, leustean.
Mod de preparare:
Se pun bucatile de carne
intr-o oala cu apa calduta si un praf de sare la fiert. Intre timp, tocam
zarzavatul. Cand carnea incepe sa fiarba luam spuma, dupa care scoatem bucatile
de carne si strecuram zeama. Pune carne inapoi in oala cu zeama strecurata
peste care adaugam zarzavatul tocat si le lasam sa fiarba. Curatam cei doi
cartofi si ii taiem cuburi, dupa care ii adaugam si pe ei in oala. Separat,
preparam o coca potrivit de tare dintr-un ou, faina si un praf de sare.
Intindem o foaie potrivit de subtire, pe care o rulam ca pe clatite si taiem
taiteii. Cand zaravatul si carnea sunt aproape fierte, adaugam rosiile cuburi
si dam totul in clocot. Apoi adaugam taiteii pe care ii lasam sa fiarba pana si
acestia sunt gata, dupa care acrim cu bors dupa gust si condimentam. Oprim
focul, dregem totul cu un ou batut si leustean verde tocat.