Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 4 decembrie 2013

Ciorba de gaina taraneasca

Ciorba de gaina taraneasca
Ingrediente:
Cantitatile date sunt pentru mai multe portii
2 morcovi, 1 ceapa (potrivita), 2 ardei (mai mici), 1/4 telina, 2 pastranac (mai mici), 1 cutie rosii cuburi in suc, 2 linguri bulion, 2 cartofi (mai mari), sare, piper, bors (de preferat de la tarani), 2 oua, faina, carne de gaina, leustean.
Mod de preparare:
Se pun bucatile de carne intr-o oala cu apa calduta si un praf de sare la fiert. Intre timp, tocam zarzavatul. Cand carnea incepe sa fiarba luam spuma, dupa care scoatem bucatile de carne si strecuram zeama. Pune carne inapoi in oala cu zeama strecurata peste care adaugam zarzavatul tocat si le lasam sa fiarba. Curatam cei doi cartofi si ii taiem cuburi, dupa care ii adaugam si pe ei in oala. Separat, preparam o coca potrivit de tare dintr-un ou, faina si un praf de sare. Intindem o foaie potrivit de subtire, pe care o rulam ca pe clatite si taiem taiteii. Cand zaravatul si carnea sunt aproape fierte, adaugam rosiile cuburi si dam totul in clocot. Apoi adaugam taiteii pe care ii lasam sa fiarba pana si acestia sunt gata, dupa care acrim cu bors dupa gust si condimentam. Oprim focul, dregem totul cu un ou batut si leustean verde tocat.

Tochitura moldoveneasca cu mamaliga

Tochitura moldoveneasca cu mamaliga
Continut:
1.      450gr. carne proaspata de porc (trebuie taiata cubulete mici)
2.      3-4 carnati afumati
3.      80 ml. vin rosu (pentru a fregezi carnea de porc)
4.      5 catei de usturoi zdrobiti
5.      150gr. branza sarata de oaie
6.      2-3 oua
Condimente: ulei, cimbru, sare, piper;
Pentru mamaliguta: Apa, malai, sare;
Mod de preparare:
Incepem cu mamaliga la ceaun: trebuie sa punem apa la fiert in care adaugam un varf de sare, dupa care turnam treptat malaiul si o lasam la fiert timp de 30 de minute la foc mic iar din cand in cand il amestecam cu o lingura de lemn pentru a evita aparitia cocoloaselor.
Separat intr-o tigaie punem carnea de porc taiate cubulete mici la rumenit. Dupa 8 minutele adaugam vinul, sare, piper, cimbru si usturoiul pisat si lasam la foc mic acoperita tigaia cu capat pentru ca toate ingredientele sa se inabuseasca bine. Pe la mijlocul procesului taiem si carnatii afumati si ii adaugam in tigaie (acestia rumenindu-se mult mai repede decat carnea de porc).
In a doua tigaie pregatim ouale ochi, acum dupa gustul fiecarui puteti sa le faceti mai tari sau mai moi (dar deobicei pentru tochitura ouale sunt nitel mai molcute.
Cand totul este gata pe o farfurie se pune in mijloc branza sarata peste se aseaza maliguta iar peste aceasta se aseaza un ochi, de jur imprejur mamligutei se pune carnea de porc si carnaciorii afumati. (Acum asezarea in farfurie fiecare o sa o faca dupa bunul plac:). POFTA MAREE!!!