Blogul meu

Blogul meu

vineri, 11 octombrie 2013

Ciorba de perisoare




Ciorba de perisoare
Ingrediente:
1.     -600-700 gr carne de vita(sau de porc sau amestecata)
2.     -ceapa
3.     -ardei rosu
4.     -telina
5.     -morcov
6.     -orez
7.     -un ou
8.     -patrunjel
9.     -pasta de tomate
10.  -piper /cimbru
Preparare:
Punem legumele intr-o oala in care am pus apa la fiert si le lasam cam 40-50 de minute pe foc.Facem mingiute de carne din amestecul de vita, orez, ou, condimente, le adaugam in supa , dam focul mic si le mai lasam cam 30-40 minute.Spre sfarsit, acrim cu bors sau sare de lamaie ,facem cateva zdrente de ou (eu am uitat de data asta) si adaugam verdeata.Asta-i tot! Pofta buna!


Fasole scazuta



     Fasole scazuta
Ingrediente:
·        1-2 cepe de marime medie
·        500 g kaiser
·        1,5 kg fasole boabe
·        sare ,piper
·        100 ml pasta de rosii
·        1-2 foi de dafin
         Mod de preparare:
1.Se pune putin ulei intr-o tigaie iar cand e incins punem kaiserul la prajit pana se rumeneste.Cand e aproape gata penem in tigaia si ceapa tocata marunt si se lasa totul la calit.
2.Peste toate ingredientele se adauga sare,piper,boia,foi de dafin(1-2),pasta de ardei,bulion sau pasta de rosii (100 ml).Se lasa putin sa se intrepatrunda.
3.Se adauga fasolea in cratita si se pune apa cat sa acopere fasolea.Se lasa la fiert pana e gata.