Blogul meu

Blogul meu

sâmbătă, 5 iulie 2014

Ciorba de fasole pastai

Ciorba de fasole pastai

Ingrediente
1.      1 borcan fasole pastai
2.      2 cepe
3.      2 morcovi
4.      1 pastarnac
5.      1/2 telina
6.      2 ardei
7.      3 linguri pasta de rosii sau bulion
8.      1 lingura faina
9.      2 linguri ulei
10.  tarhon in otet
11.  leustean
12.  cimbru
13.  sare, piper
Mod de preparare reteta Ciorba de fasole pastai
Se curata ceapa si zarzavatul si se taie marunt.
Se pune la fiert o ceapa, morcovii, pastarnacul si telina. Dupa ce incepe sa fiarba se adauga si ardeiul taiat cubulete. Se lasa sa dea cateva clocote.
Se adauga apoi fasolea pastai (eu am avut fasole pastai pusa in borcane pe iarna).
Se adauga pasta de rosii si se lasa sa fiarba.
Ciorba de fasole pastai este singura la care eu fac rantas. Curatam si cealalta ceapa si o taiem marunt. O punem la calit in putin ulei pana devine sticloasa. Adaugam o lingura de faina si amestecam. Nu lasam sa se prajeasca faina. Cu un polonic luam ciorba din oala de pe foc si stingem rantasul. Amestecam bine sa nu aiba cocoloase si il punem in oala peste restul de ciorba.
Cand sunt fierte legumele se adauga tarhonul si cimbrul si se mai lasa sa dea 2-3 clocote.
Potrivim de sare, adaugam leusteanul taiat marunt si stingem focul.

Reţetă moldovenească: Salată de fasole verde (Păstăi prăjite)

Reţetă moldovenească: Salată de fasole verde (Păstăi prăjite)
Ingrediente:
1.      Fasole verde
2.      Ulei
3.      Usturoi
4.      Verdeaţă (mărar, pătrunjel)
5.      Sare
Mod de preparare:
Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.
Fasolea verde se pune la fiert în apa rece, iar când este aproape fiartă se căleşte câteva minute în ulei. Apoi, se potriveste de sare şi se adaugă usturoi. Fasolea se ia de pe foc şi i se adaugă verdeaţă, spălată şi tocată mărunt.
Tradiţii culinare:
Reţeta de salată de fasole verde face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Proiectul îşi propune să promoveze în perioada februarie-noiembrie reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti.