Blogul meu

Blogul meu

marți, 15 iulie 2014

Fasole prajita cu crenvusti

Fasole prajita cu crenvusti
Ingrediente:
1.      -500 grame fasole(eu folosesc la conserve,ca sa nu le mai fierb)
2.      -o ceapa medie
3.      -2 pahare suc de rosii
4.      -4 crenvusti
5.      -sare,piper,ulei
6.      -1-2 pahare de apa
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei.
Cand este gata,adaugam sucul de rosii si mai lasam 2-3 minute pe foc,amestecand constant.
Apoi adaugam fasolea,cu tot cu zeama din conserva(daca aveti fara zeama,puneti 1-2 pahare de apa,cat sa acopere fasolea),sare,piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic/mediu pana ce apa mai scade si compozitia devine mai cremoasa(aproximativ 45 minute).
Intre timp taiem crenvustii si ii punem la prajit.
Cand fasolea e gata,punem si crenvustii in ea,amestecam si servim.Sau puteti pune in farfurii fasolea si apoi crenvustii.
Pofta buna!

CUM FIERBEM CRENVURSTII

CUM FIERBEM CRENVURSTII
Timp de preparare: sub 15 minute ... apoi adaugati crenvurstii, care vor fierbe in apa cu mirodenii inca vreo 3 minute. ... Pentru ca salata sa fie o reusita va recomand sa luati crenvusti de cea mai buna caliate pentru.
1.      1 kilogram de crenvurști
2.      1 lingură boabe de muştar (sau 2 linguri muştar)
3.      1 pahar de vin alb sec sau 50 ml oţet cu tarhon
4.      2 foi de dafin
5.      8-10 boabe de piper
6.      8-10 boabe coriandru

pentru servire
Ø  pâine sau chifle
Ø  muştar
Ø  hrean cu smântână şi/sau oţet
Ø  salată de varză murată (sauerkraut)
Preparare:
Puneţi la fiert, într-o oală sau cratiţă adâncă 2 litri de apă rece.
Adăugaţi în apă foile de dafin, vinul alb sec sau oţetul cu tarhon, boabele de muştar (sau muştarul), boabele de coriandru şi piper.
Când dă în clocot apa, adăugaţi crenvurştii.
Lăsaţi să dea câteva clocote (nu mai mult de 2-3 minute).
Scoateţi crenvurştii din apă cu un cleşte şi serviţi.
Crenvurştii se servesc fierbinţi, cu pâine şi muştar, hrean şi/sau salată de varză acră.