Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 5 februarie 2014

Peste la cuptor cu legume

Peste la cuptor cu legume
Ingrediente:
1.      2 bucati mari file Pangasius
2.      1 punga legume mexicane
3.      5 cartofi mari
4.      sare
5.      piper
Mod de preparare:
1.Decongelam pestele si il condimentam bine cu sare,piper,boia.
2.Intre timp curatam cartofii ,il spalam si ii taiem felii nici prea groase ,nici prea subtiri.Ungem o tava cu unt sau cu ulei,asezam cartofii taiati rondele,stropim cu putina apa si dam tava la cuptor cam 15 min la 180 grade.
3.Cand cartofii sunt facuti pe jumatate adaugam amestecul mexican,punem sare,piper si dam din nou tava la cuptor 10 min dupa care asezam deasupra feliile de peste condimentate.Le mai lasam aproximativ 15-20 de minute dupa care se poate servi.
Din secretele bucatarului:
Dupa preferinta ,ininte de a fi gata pestele cu 10 minute puneti in tava si 5-5 catei de usturoi taiat bucatele.Ii va da un gust deosebit.

Peste in marinata de usturoi

Peste in marinata de usturoi
Ingrediente
1.      500 g peste(macrou,cod etc)
2.      1/2 legatura patrunjel
3.      3-4 catei de usturoi
4.      zeama de la o lamaie
5.      2-3 linguri  ulei de masline
6.      50 ml vin alb
7.      sare
8.      piper
Mod de preparare
1.      Daca aveti file de peste il puneti la fiert in apa cu sare si vin pana este gatit complet. Daca aveti peste cu oase il puneti la fiert in apa cu sare, il fierbeti pana se albeste carnea un pic, il scoateti pe un tocator, ii curatati oasele, adaugati vinul si il puneti inapoi pana este fiert bine.
2.      Intre timp puneti intr-un vas patrunjelul tocat marunt,usturoiul taiat feliute,sare,piper, zeama de lamaie si le amestecati.Adaugati bucati de peste fiert si omogenizati.Turnati din apa in care a fiert pestele,peste compozitia obtinuta cat sa acopere si lasati asa minim 20 de minute.