Mancarica de
mazare cu carne de pui
Ingrediente
1.
500 gr
carne de pui (am pus pulpe dezosate)
2.
1
conserva mazare de 800 gr
3.
1 ceapa
4.
1 ardei
5.
2 linguri
rase faina
6.
250 ml
apa
7.
1
conserva rosii de 400 gr
8.
putin
marar
9.
sare,
piper
Preparare
Am taiat pulpele dezosate in 2-3 bucati.
Le-am pus in putin ulei (2-3 linguri), le-am condimentat cu sare si piper, am
picurat putina apa si am lasat pe foc mediu la inabusit, cu capac, cam 30
minute. Cand carnea e complet facuta, am scos-o din oala.
In
locul ei am adaugat ceapa si ardeiul tocate, putina sare si am lasat la prajit
pana legumele s-au inmuiat bine. Daca e nevoie mai adaugati putina apa.
Am adaugat faina, am amestecat bine si apoi
am inceput sa adaug apa, ca la maioneza, amestecand mereu, pana am obtinut un
sos alb.
Am adaugat rosiile din conserva strivite cu
furculita si piper si am lasat totul la fiert cu capac 10 minute. Se drege
sosul de sare si piper.
Am pus carnea in sosul obtinut, apoi
mazarea scursa si marar tocat. Am stins focul, am pus capacul la oala si am
lasat sa stea 10 minute ca sa se imbine aromele.