Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 12 martie 2014

CIORBA BIO DE CURCAN

CIORBA BIO DE CURCAN
Ingrediente Ciorba de curcan cu legume
1.      700 grame de carne de curcan  (aripi, spinari, piept),
2.      2 morcovi,
3.      1 telina mica,
4.      2 ardei gogosar (1 verde + 1 rosu),
5.      1 ceapa mare,
6.      1 legatura de patrunjel proaspat ,
7.      sare si piper dupa gust.
Pentru servire: smantana, lamaie sau otet.
Mod de preparare
    Legumele (morcovii, telina, ardeiul, ceapa) se spala si se curata apoi se vor taia marunt.
    Carnea  se spala, se portioneaza si se pune la fiert in 3-4 l apa cu sare. In timpul fierberii se spumeaza .
    Cand carnea s-a fiert  pe jumatate, adaugam legumele  si  si lasam sa fiarba, acoperita la foc mic. Carnea se scoate intr-un bol, se lasa cateva momente sa se racesca, se indeparteaza oasele ,  o taiem cuburi si se introduce din nou in ciorba.
    Cand este gata se adauga patrunjel sau leustean tocat marunt. Se adauga sare si piper dupa gust.
Pofta Buna!

Ciorba de burta

Ciorba de burta
Ingrediente 10 portii – Ciorba de burta
1.      1 os de vita,
1.2  kg burta vita fiarta,
2.      1 1/2 morcovi,
3.      1 radacina patrunjel,
4.      1/2 telina,
5.      2 foi de dafin,
6.      1 ardei iute,
7.      400 gr smantana 20 %,
8.      3 galbenusuri,
9.      8 catei mari de usturoi,
10.  2 linguri de ulei,
11.  3-4 linguri de sare.

Pentru servire:
smantana, ardei iute, piper , otet sau zeama de lamaie.
Mod de preparare
    Intr-o oala mai mare punem osul de vita si adaugam cca 4 l apa rece. Cand a dat primul clocot trebuie sa indepratam spuma. Se adauga  legumele (1 morcov, radacina de patrunjel, telina)  si foile de dafin.
    Se lasa la fiert cca 1,30 ore. Dupa acest timp strecuram supa obtinuta.
    Separat intr-o cratita se incinge uleiul apoi adaugam jumatatea de morcov razuit.
    Se caleste pana se inmoaie apoi turnam supa , burta fiarta si scursa bine, sare si punem  la fiert, la foc mic,  pentru 5 minute.
    Intr-un bol se amesteca bine smantana cu galbesnusurile, se dizolva cu cateva polonice de ciorba fierbinte.
    Se toarna incet in oala si amestecam usor, cu grija pentru a nu se branzi.
    Cateii de usturoi se strivesc , se adauga un polonic de ciorba peste ei , se amesteca , se strecoara, iar mujdeiul  obtinut se toarna in ciorba.
    Se serveste calda , dupa preferinta cu ardei iute taiat rondele, piper macinat, smantana si zeama de lamaie sau otet.
Pofta Buna!