CIORBA BIO DE
CURCAN
Ingrediente Ciorba de curcan cu legume
1.
700 grame
de carne de curcan (aripi, spinari,
piept),
2.
2
morcovi,
3.
1 telina
mica,
4.
2 ardei
gogosar (1 verde + 1 rosu),
5.
1 ceapa
mare,
6.
1
legatura de patrunjel proaspat ,
7.
sare si
piper dupa gust.
Pentru servire: smantana,
lamaie sau otet.
Mod de preparare
Legumele (morcovii, telina, ardeiul, ceapa)
se spala si se curata apoi se vor taia marunt.
Carnea
se spala, se portioneaza si se pune la fiert in 3-4 l apa cu sare. In
timpul fierberii se spumeaza .
Cand carnea s-a fiert pe jumatate, adaugam legumele si si
lasam sa fiarba, acoperita la foc mic. Carnea se scoate intr-un bol, se lasa
cateva momente sa se racesca, se indeparteaza oasele , o taiem cuburi si se introduce din nou in ciorba.
Cand este gata se adauga patrunjel sau
leustean tocat marunt. Se adauga sare si piper dupa gust.
Pofta Buna!