Blogul meu

Blogul meu

duminică, 16 martie 2014

Salată de paste cu pui şi pesto

Salată de paste cu pui şi pesto
Ingrediente
1.      85g de paste
2.      ½ ardei gras roşu
3.      1 mână de roşii cherry
4.      1 piept de pui fiert
5.      1 lingură de pesto
6.      2 linguri de smântână slabă
7.      Mod de preparare

    1. Se fierb 85g de paste conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Între timp, se amestecă ½ ardei gras roşu cu 1 mână de roşii cherry tăiate jumătăţi şi 1 piept de pui fiert şi tăiat felii. Se scurg pastele, apoi se amestecă bine cu 1 lingură de pesto şi 2 linguri de smântână slabă. Se adaugă legumele şi puiul şi se mănâncă imediat sau se pune la păstrare pentru prânz, într-o casoletă.
    2. 272 kilocalorii, 13g proteine, 9g grăsimi, 2g grăsimi saturate, 34g carbohidraţi, 3g fibre, 25g zahăr, 0,6g s

Taietei cu pesmet

Taietei cu pesmet
Ingrediente
1.      300 gr taietei lati (fara ou in perioada postului)
2.      100 gr pesmet
3.      80 gr zahar
4.      1/4 lingurita scortisoara
5.      2 linguri ulei (sau unt)
Portii: 3-4
Preparare
    Se pun taieteii la fiert in apa cu putina sare. Se fierb conform instructiunilor de pe pachet.
    Intr-o tigaie larga se incinge 1 lingura ulei si se adauga pesmetul. Se prajeste la foc mediu (la inceput) si amestecand tot timpul. Dupa ce vedeti ca pesmetul incepe sa se rumeneasca usor, dat focul la mic si continuati sa prajiti pana e rumen (nu va opriti din amestecat).
    Cand pesmetul e rumen (dureaza cam 5 minute), adaugati zaharul si scortisoara si amestecati. Mutati pesmetul intr-o farfurie.
    Strecurati taieteii si adaugati peste ei restul de 1 lingura ulei. Amestecati. Adaugati pesmetul cu zahar si amestecati. Serviti cald.