Chiftele de pui cu
susan la cuptor
N e c e s a r e :
1.
600g
carne tocată de Pui
2.
2 ouă;
3.
6 felii
de pâine "de a doua zi";
4.
1
linguriţă cimbru uscat;
5.
1
linguriţă usturoi granulat;
6.
2
linguriţe vegeta;
7.
susan.
P r e p a r a r e :
Carnea se toacă, dacă nu o aveţi
de-a gata. Pâinea se lasă câteva minute la înmuiat în apă călduţă, după care se
scoate şi se stoarce bine de tot. Se pun într-un vas apoi carnea, pâinea
împreună cu ouăle, cimbrul, usturoiul şi vegeta.
Se amestecă toate
ingredientele din vas. Nu vă sfiiţi să le frământaţi de-a dreptul, căci se
cunoaşte efectul relaxant al frământatului. Când compoziţia este omogenă şi
formează biluţe mai mari sau mai mici (în funcţie de răbdare) care se tăvălesc
pe rând în susan.
Se pun pe hârtie de copt, în
tavă şi se dau la cuptor timp de 30-50 de minute la foc moderat.