Blogul meu

Blogul meu

joi, 10 aprilie 2014

Pilaf bulgaresc

Pilaf bulgaresc
Ingrediente
1.      2 cani orez ( la 1 cana orez - 3 cani apa)
2.      1 ceapa
3.      2 morcovi
4.      1 ardei gras rosu
5.      ulei
6.      sare
7.      patrunjel
8.      2 rosii coapte
Mod de preparare
Spalam legumele.Ardeiul il taiem fisii,morcovul il curatam de coaja si il taiem rondele,ceapa o curatam si o tocam marunt.
Intr-o tigaie cu ulei punem legumele sa se caleasca.Cind au prins culoare adaugam orezul ( spalat in apa rece) si amestecam in continuu cu o lingura lemn ( ptr a nu se lipi orezul).Lasam sa prinda culoare si apoi adaugam apa.Lasam sa fiarba la foc mic.Se potriveste de sare.
Cand orezul e aproape fiert adaugam rosiile spalate si taiate in cuburi si patrunjelul tocat
Se serveste cald.

Oua rosii de Pasti

Oua rosii de Pasti
Ingrediente oua rosii de pasti:
1.      Oua
2.      vopsea pentru oua
3.      otet
Modul de preparare a retetei:
1. Se aleg ouale care se vor inrosi: se ciocanesc usor cu unghia, ouale care sunt bune de vopsit suna a plin.
2. Ouale se spala bine, folosind buretele si detergent de vase; se clatesc foarte bine, sub jet de apa calduta.
3. Se pun ouale la fiert, in apa rece. Se lasa sa clocoteasca 2 minute daca ouale se inrosesc cu vopsea obisnuita (ouale urmeaza sa se fiarba si in vopsea) sau 5 - 6 minute daca se foloseste vopsea pentru oua care nu se fierbe.
4. Se da vasul in care au fiert ouale la o parte de pe foc, fara a scoate ouale din el. Se scot pe rand cate 2-3 oua sau cate intra in vasul in care se inrosesc, in solutia de apa, otet si vopsea pentru oua rosii. Astfel ouale nu trec brusc de la rece la cald si riscati mai putin ca acestea sa se sparga.
5. Se scot ouale rosii din vopsea si se pun pe o hartie care sa absoarba bine vopseaua in exces (hartie de ziar). Se rostogolesc pe hartie, pentru a nu se forma picaturi de vopsea care strica aspectul oualelor rosii.
6. Ouale rosii, inca fierbinti, se ung cu ulei, cu o bucatica de vata inmuiata in ulei. Este important sa le ungem cat sunt inca fierbinti si au porii deschisi, pentru ca uleiul sa intre in coaja iar ouale rosii sa aiba o culoare vie, stralucitoare, dar sa nu fie unsuroase.