Pilaf bulgaresc
Ingrediente
1.
2 cani
orez ( la 1 cana orez - 3 cani apa)
2.
1 ceapa
3.
2 morcovi
4.
1 ardei
gras rosu
5.
ulei
6.
sare
7.
patrunjel
8.
2 rosii
coapte
Mod de preparare
Spalam legumele.Ardeiul il
taiem fisii,morcovul il curatam de coaja si il taiem rondele,ceapa o curatam si
o tocam marunt.
Intr-o tigaie cu ulei punem
legumele sa se caleasca.Cind au prins culoare adaugam orezul ( spalat in apa
rece) si amestecam in continuu cu o lingura lemn ( ptr a nu se lipi
orezul).Lasam sa prinda culoare si apoi adaugam apa.Lasam sa fiarba la foc
mic.Se potriveste de sare.
Cand orezul e aproape fiert
adaugam rosiile spalate si taiate in cuburi si patrunjelul tocat
Se serveste cald.