Blogul meu

Blogul meu

vineri, 8 august 2014

Ciorba de porc cu ou

Ciorba de porc cu ou
Ingrediente
1.      1 kg coasta de porc afumata ,
2.      1 ceapa,
3.      1 morov,
4.      1 radacina de telina,
5.      4  rosii,
6.      1 legatura de patrunjel ,
7.      sare dupa gust,
8.      2 oua.
Mod de preparare Ciorba de porc cu ou
    Coasta de porc se portioneaza si se pune intr-o oala cu 3 l apa rece. Cand apa a dat in clocot si apare spuma , se indeparteaza cu ajutorul unei spumiere .
    Dupa 15 minute se adauga legumele taiate cubulete ( ceapa, morcov, telina) si se lasa la fiert.
    Rosiile se introduc separat intr-un bol cu apa fierbinte, se scot imediat ,  se indeparteaza pielita si se introduc in ciorba .
    Cand ciorba este gata adaugam ouale batute  in spumiera si lasam sa curga in ciorba. Se mai lasa cateva secunde pe foc .
    Se adauga patrunjelul taiat  marunt si sare dupa gust. Este o ciorba  foarte gustoasa si  se  poate servi cu ardei iute , otet sau zeama de lamaie.

Cele mai ciudate 5 ciorbe tradiţionale româneşti.


Cele mai ciudate 5 ciorbe tradiţionale româneşti.
Rețetă: Borș moldovenesc de fasole albă
Ingrediente
1.      600 gr fasole albă uscată
2.      350 gr morcovi, albitură,
3.      300 gr ceapă
4.      150 gr ţelină
5.      Câţiva căţei usturoi
6.      1 fir cimbru
7.      1,5 litri borş acru
8.      Leuştean, pătrunjel
9.      Ulei, sare, după gust
Mod de preparare
Dupa ce fasolea s-a ales si s-a spalat in mai multe ape, se pune la fiert in apa rece.
Cand fasolea este pe jumatate fiarta i se adauga zarzavatul, curatat, spalat si taiat subtire, ceapa curatata si taiata marunt, usturoiul si cimbrul.
Dupa ce fasolea a fiert, se adauga borsul care a fost fiert separat.
Se potriveste de sare si se lasa sa mai fiarba circa 5 minute. Se ia de pe foc si i se adauga verdeata si leusteanul, spalate si tocate marunt, precum si uleiul incalzit.
Cand se serveste se mai adauga verdeata tocata marunt.
Secretul bucatarului!
Pentru un gust mai bun, legumele se calesc in tigaie, inainte de a fi adaugate alaturi de fasole.