Blogul meu

Blogul meu

joi, 3 aprilie 2014

Pilaf cu legume, de post

Pilaf cu legume, de post
Ingrediente
1.      1 ceapa mare
2.      1 ardei rosu
3.      1 ardei galben
4.      1 morcov
5.      cca 15 masline mari
6.      50 ml ulei
7.      1 cana orez
8.      4 cani apa
9.      1 lingurita cu varf de bulion
10.  1 lingura secretul gustului
Mod de preparare
Am tocat ceapa julien si am pus-o la calit impreuna cu uleiul pana s-a inmuiat . Cat timp se caleste ceapa am tocat ardeii cubulete mici. Am adaugat si ardeii peste ceapa si i-am mai lasat sa se caleasca impreuna cateva minute. Am adaugat apoi orezul si apa si am omogenizat bine. Morcovul l-am taiat rondele si l-am pus peste orez impreuna cu maslinele.
Am lasat orezul pe foc mic spre mediu pana s-a fiert bine. Cu 10-15 minute inainte de a fi gata am pus bulionul(la mine s-a umflat orezul prea tare asa ca l-am mai diluat cu putina apa ) si secretul gustului impreuna cu piperul macinat. Daca este nevoie mai adaugati putina sare ,la mine nu a fost nevoie . La final adaugati patrunjel si serviti alaturi de muraturi sau salate la alegere.



File de biban de mare cu fenicul

 

File de biban de mare cu fenicul
Ingrediente
1.      2 fileuri de biban de mare stropit cu un pic de zeama de lamaie si sare\piper
2.      pesmet 1 lingura sau malai
3.      1 fenicul mai mare
4.      250 ml de supa de legume sau apa
5.      4 linguri de ulei de masline
6.      un varf de cutit sare \piper
Mod de preparare
Pestele dupa ce l-am lasat 10 minute la marinat cu ingredientele mentionate la peste, il trecem prin malai sau pesmet si-l prajim la foc iute  in 2 linguri de ulei ,cca 2+2 min apoi il scoatem pe un servetel absorbant.
In paralel, in alta tigaie prajim feniculul taiat felii si preserat cu piper si sare ,pe ambele parti,pana prinde o culoare ca in imagine ,turnam deasupra supa de legume sau apa si lasam la foc mic 10 minute pana se evapora tot lichidul. Potrivim de sare si piper.
Se serveste cald si dupa preferinta cu sos picant.