Pilaf cu legume,
de post
Ingrediente
1.
1 ceapa
mare
2.
1 ardei
rosu
3.
1 ardei
galben
4.
1 morcov
5.
cca 15
masline mari
6.
50 ml
ulei
7.
1 cana
orez
8.
4 cani
apa
9.
1
lingurita cu varf de bulion
10.
1 lingura
secretul gustului
Mod de preparare
Am tocat ceapa julien si am
pus-o la calit impreuna cu uleiul pana s-a inmuiat . Cat timp se caleste ceapa
am tocat ardeii cubulete mici. Am adaugat si ardeii peste ceapa si i-am mai
lasat sa se caleasca impreuna cateva minute. Am adaugat apoi orezul si apa si
am omogenizat bine. Morcovul l-am taiat rondele si l-am pus peste orez impreuna
cu maslinele.
Am lasat orezul pe foc mic
spre mediu pana s-a fiert bine. Cu 10-15 minute inainte de a fi gata am pus
bulionul(la mine s-a umflat orezul prea tare asa ca l-am mai diluat cu putina
apa ) si secretul gustului impreuna cu piperul macinat. Daca este nevoie mai
adaugati putina sare ,la mine nu a fost nevoie . La final adaugati patrunjel si
serviti alaturi de muraturi sau salate la alegere.