Salată cu fâşii de
ţelină Apio, brânză şi nuci
Ingrediente
1.
1 ţelină Apio
2.
1 măr verde
3.
100g de brânză cu
mucegai albastru, fărâmiţată
4.
100g de nuci,
tocate
PENTRU DRESSING
1.
6 linguri de
smântână
2.
2 linguri oţet de
mere
3.
sare, piper
Mod de preparare
1. Se face dressingul pentru salată
combinând smântâna şi oţetul cu sare şi piper.
2. Se ia un castron încăpător şi se umple
cu apă şi gheaţă. Se desfac tulpinile de la ţelina Apio şi, folosind un cuţit
econom de legume, se taie fâşii subţiri (primele fâşii, mai aţoase, se aruncă),
care se pun apoi în apă cu gheaţă, pentru a-şi păstra prospeţimea şi textura
crocantă. Se taie mărul în felii, se aruncă cotorul, apoi taie feliile în
bastonaşe cât mai subţiri.
3. Se scurge ţelina şi se pune într-un bol
împreună cu dressingul, mărul şi cea mai mare parte din brânză şi nuci. Se
amestecă salata, apoi se pune pe o farfurie, presărând deasupra nucile şi
brânza rămasă, precum şi câteva frunze de ţelină Apio.