Blogul meu

Blogul meu

marți, 22 iulie 2014

Gogosi

Gogosi
Ingrediente
1.      500 g faina
2.      25 g drojdie proaspata
3.      50 g zahar
4.      150 ml lapte
5.      2 oua
6.      1 lingurita esenta de portocale
7.      50 ml ulei + ulei pentru prajit
8.      zahar pudra
Mod de preparare
Intr-o cana se pun 75 ml de lapte si se adauga drojdia impreuna cu 2 linguri de faina.
Se amesteca si se lasa 10 minute (va rezulta maiaua). Restul laptelui impreuna cu zaharul, ouale si 30 ml ulei se pun intr-o craticioara pe foc si se incalzesc (nu se fierb!).
Intr-un castron se cerne faina si se face o gaura in mijloc unde se pune maiaua.
Se amesteca si se toarna apoi amestecul cu lapte cald. Se framanta aluatul si se adauga uleiul ramas si esenta de portocale (sau orice alta esenta preferati).
Se lasa aluatul la crescut pentru o ora. Se intinde apoi aluatul cu sucitorul iar cu ajutorul unei forme rotunde/ pahar se decupeaza cercuri. Se pun la prajit in uleiul incins, avand grija sa intoarceti gogosile astfel incat sa fie prajite pe ambele parti.
Se scot pe servetele de hartie si se lasa sa se raceasca. Se pudreaza cu zahar si se pot servi.