Gogosi
Ingrediente
1.
500 g faina
2.
25 g drojdie
proaspata
3.
50 g zahar
4.
150 ml lapte
5.
2 oua
6.
1 lingurita
esenta de portocale
7.
50 ml ulei + ulei
pentru prajit
8.
zahar pudra
Mod de preparare
Intr-o cana se pun 75 ml de
lapte si se adauga drojdia impreuna cu 2 linguri de faina.
Se amesteca si se lasa 10
minute (va rezulta maiaua). Restul laptelui impreuna cu zaharul, ouale si 30 ml
ulei se pun intr-o craticioara pe foc si se incalzesc (nu se fierb!).
Intr-un castron se cerne
faina si se face o gaura in mijloc unde se pune maiaua.
Se amesteca si se toarna
apoi amestecul cu lapte cald. Se framanta aluatul si se adauga uleiul ramas si
esenta de portocale (sau orice alta esenta preferati).
Se lasa aluatul la crescut
pentru o ora. Se intinde apoi aluatul cu sucitorul iar cu ajutorul unei forme
rotunde/ pahar se decupeaza cercuri. Se pun la prajit in uleiul incins, avand
grija sa intoarceti gogosile astfel incat sa fie prajite pe ambele parti.
Se scot pe servetele de
hartie si se lasa sa se raceasca. Se pudreaza cu zahar si se pot servi.