Muschiulet
file
1.
Din dorinta de a
evita cat mai multe E-uri cu care suntem asaltati, am incercat sa fac muschilet
file home made. Evident ca nu are gustul si textura celui din comert, dar este
la fel de adevarat ca 2 feliute sunt mai mult decat suficiente pentru a ne
satura. Se simte diferenta dintre un muschi consistent, indesat si cel injectat
cu apa pe care il gasim la magazin...
2. N e c e s
a r e :
3.
bucata
muschiulet de porc, afumat;
4.
boia;
5.
ienibahar
boabe;
6.
foi de
dafin;
7.
sare,
opţional.
8. P r e p a
r a r e :
9.
Am pus condimentele
"ochimetric", dupa cum am apreciat marimea muschiuletului, de aceea
nu am dat cantitati. Sarea este optionala, pentru că de obicei carnea afumata
este si sarata, iar in acest caz, nu puneti in plus, doar se spalati putin carnea
cu apa calduta. In continuare, am pus la fiert carnea impreuna cu boia, boabele
de ienibahar si foile de dafin. Am lasat sa fiarba o ora la foc mic.
10.
Cand a fost gata, am
scos muschiuletul din apa si l-am tinut cateva ore, pana s-a racit, cu o
greutate deasupra. Am feliat si se servit ca aperitiv, cu legume, sau in
sandwich-uri.