Blogul meu

Blogul meu

sâmbătă, 7 decembrie 2013

Muschiulet file

Muschiulet file
1.      Din dorinta de a evita cat mai multe E-uri cu care suntem asaltati, am incercat sa fac muschilet file home made. Evident ca nu are gustul si textura celui din comert, dar este la fel de adevarat ca 2 feliute sunt mai mult decat suficiente pentru a ne satura. Se simte diferenta dintre un muschi consistent, indesat si cel injectat cu apa pe care il gasim la magazin...
2.      N e c e s a r e :
3.      bucata muschiulet de porc, afumat;
4.      boia;
5.      ienibahar boabe;
6.      foi de dafin;
7.      sare, opţional.
8.      P r e p a r a r e :
9.      Am pus condimentele "ochimetric", dupa cum am apreciat marimea muschiuletului, de aceea nu am dat cantitati. Sarea este optionala, pentru că de obicei carnea afumata este si sarata, iar in acest caz, nu puneti in plus, doar se spalati putin carnea cu apa calduta. In continuare, am pus la fiert carnea impreuna cu boia, boabele de ienibahar si foile de dafin. Am lasat sa fiarba o ora la foc mic.
10.  Cand a fost gata, am scos muschiuletul din apa si l-am tinut cateva ore, pana s-a racit, cu o greutate deasupra. Am feliat si se servit ca aperitiv, cu legume, sau in sandwich-uri.

Coltunasi cu branza de vaci si smantana

Coltunasi cu branza de vaci si smantana
    Ingrediente
1.      400g faina
2.      1 ou
3.      300g branza de vaci
4.      2 galbenusuri
5.      100g unt
6.      sare
7.      smantana
    Mod de preparare
1.      Se cerne faina pe o planseta, se adauga oul si putina apa si se amesteca pana se incorporeaza toata faina. Daca e nevoie se poate adauga apa. Coca se framanta cu mana pana ce nu se mai lipeste de degete. Apoi se intinde pe planseta bine infainata si se decupeaza in forma dorita. Fiecare disc se umple cu branza de vaci, bine scursa de zer, amestecata cu galbenusuri, sare, si cu putin zahar dupa gust. Se inchid coltunasii si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se fierb 10-15 minute, amestecand cu o lingura de lemn ca sa nu se lipeasca intre ei sau de fundul oalei.
2.      Din momentul in care s-au ridicat la suprafata coltunasii se mai fierb 5-6 minute. Se strecoara si se scurg de apa in exces, se oparesc cu unt fierbinte si se servesc cu smantana proaspata