Visinata
Ingrediente:
1.
La 1 kg
de visine
2.
adaugam
500 g zahar
3.
1/2 l
alcool dublu rafinat de 90 grade.
4.
Daca
bugetul este limitat puteti inlocui alcoolul cu vodca ruseasca.
Mod de preparare:
Visinele coapte,sanatoase se spala,se curata
de frunzulite si codite si se lasa la zvantat.Cand sunt zvantate bine se toarna
cu mare grija sa nu sfarame intr-o damigeana de sticla in straturi alternative
visine-zahar, avand grija ca ultimul strat sa fie cu zahar.
Se inchide foarte bine
damigeana si se lasa la macerat cca o saptamana,pana cand zaharul se topeste
formandu-se siropul.In tot acest timp zilnic damigeana trebuie scuturata bine
pentru ca fructele sa se amestece cu zaharul. Cand s-a topit zaharul si siropul
este gata format se va adauga alcoolul sau vodca si se mai lasa cca 3 saptamani
,timp in care se va agita la doua zile si se va pastra de aceasta data la loc
intunecat si mai racoros.Eu adaug si putin sirop de visine preparat separat
pentru aroma.Daca vi se pare prea dulce visinata mai adaugati putin alcool sau
vodca,iar daca vi se pare prea tare mai adaugati putin sirop de
visine...,depinde de gustul fiecaruia...
Cand este gata se trage cu
mare grija in sticle (nu trebuie agitat prea tare continutul),iar visinele se
pot folosi la prajituri sau diferite dulciuri.