Blogul meu

Blogul meu

sâmbătă, 12 octombrie 2013

Bagheta umpluta


Bagheta umpluta


Ingrediente:
1.      1 bagheta paine;
2.      200 gr branza de vaci;
3.      200 gr sunca presata;
4.      cateva masline fara samburi;
5.      1 ardei verde sau rosu;
6.      1 morcov mic fiert;
7.      1 lingura smantana;
8.      sare si piper.
Morcovul se paseaza si se amesteca cu branza de vaci. Sunca se taie marunt, la fel si ardeiul. Amestecam toate ingredientele, apoi pregatim bagheta. Se scoate din bagheta miezul, incercand sa nu o rupem. Apoi umplem cu amestecul rezultat mai devreme. Se lasa la frigider 30 de minute, apoi se felieaza si se serveste. Pofta buna!

Pulpe de pui cu cartofi aromati la cuptor


Pulpe de pui cu cartofi aromati la cuptor
Ingrediente:
1.      4 pulpe de pui ( fara piele)
2.      1/2 kg cartofi
3.      2-3 morcovi
4.      condimente pt pui,
5.      sare ,piper,
6.      cimbru condimente pt cartofi
Preparare:
Pulpele de pui se ung cu ulei, se sareaza ,pipereaza si se presara deasupra condimente pt pui
Cartofii se curata, se ung cu ulei si se presara peste ei frunzulite de cimbru,sare, piper, condimente pt cartofi
Se asaza in tava unsa cu ulei cartofii si pulpele iar pe putem aseza si rondele de morcov si stropim cu ulei
Dam la cuptor intorcand din cand in cand pulpele dupa care adaugam mujdei de usturoi, si tinem pana scade.
Pofta mare!

Tocana de legume cu orez pentru iarna

Tocana de legume cu orez pentru iarna
Ingrediente
1.      2 kg morcovi
2.      2 kg ardei(eu am avut rosu si verde)
3.      2 kg ceapa
4.      2 kg rosii date prin masina de tocat
5.      500 g orez
6.      500 g ulei
·       Mod de preparare
·         Orezul se pune la fiert separat.Ceapa,morcovul si ardeiul se pun la calit in ulei,apoi se adauga si rosiile si 2 l apa.Dupa ce au fiert si legumele si orezul,acesta se pune peste legume si se mai lasa 10 min la foc potrivit.Dupa ce a scazut sosul se opreste focul si se pune tocana in borcanele spalate si sterilizate la cuptor(le punem in tava de la aragaz si le bagam la cuptor la foc mic).Deasupra fiecarui borcan se pune cate o lingura de ulei si se pune in tava de la aragaz pe care o bagam la cuptor 1 ora la foc mic.Dupa o ora le scoatem si le punem capacele si mai dam la cuptor 20 min.tocana este gata.